Șocant! Un copil de 7 ani s-a electrocutat de un stâlp de iluminat într-un părculeț de joacă din Bistrița

25 august 2021 14:12   Național
Ultima actualizare:

Momente de panică, luni seară, în părculețul din fața unui bloc din Bistrița! Un copil de 7 ani a căzut ca secerat la pământ după ce s-a electrocutat de un stâlp de iluminat.

În fața mai multor părinți care își însoțeau copiii în părculețul din fața unui bloc de pe strada Pârcălabului, un băiețel de 7 ani a căzut lat la pământ. Se electrocutase la firele unui stâlp de iluminat. Incidentul a avut loc pe strada Pârcălabului din Bistrița, scrie bistriteanul.ro.

MArtorii au sunat imediat la 112 și au ceut ajutor. Echipajul poliției locale a ajuns primul în zonă, ei fiind cei ce au solicitat intervenția echipajului medical și a celor de la IPJ Bistrița Năsăud. Se pare că micuțul a fost în stare de inconștiență preț de aproximativ două minute. Apoi a fost transferat la spital, unde se află și acum.

„Un băiețel de șapte ani a ajuns aseară, în jurul orei 21.15, la UPU Pediatrie, după ce s-ar fi electrocutat. Momentan se află internat pe secția Pediatrie, fiind conștient și stabil. Va mai rămâne o perioadă sub observație”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJUB, Florin Lazăr.

Părinţii copilului spun că s-ar fi făcut o improvizație la stîlpul de iluminat

Băiatul s-ar fi atins de un stâlp de iluminat public la care lucraseră, în urmă cu doar câteva zile, reprezentanţii firmei care se ocupă de mentenanţă, scrie observatornews.ro. Părinţii băiatului electrocutat sunt de părere că cei care au lucrat la stâlp ar fi făcut o improvizaţie, iar aceasta s-ar fi putut dovedi fatală pentru copiii care se joacă zilnic acolo.

Reprezentanţii Primăriei spun că este vorba despre o intervenţie pe care a făcut-o firma cu care Primăria are contractul de întreţinere a sistemului de iluminat public din Bistriţa. A fost o întrerupere a ilumitatului în zona respectivă , iar problema a fost remediată de firma respectivă.  

„În acest moment, stâlpul respesctiv nu mai reprezintă niciun fel de pericol. Este scos din tensiune, nu mai e legat la reţea, astfel că lucrurile, din punctul acesta de vedere, sunt rezolvate”, a declarat Mihai Rusti, purtător de cuvânt al Primăriei Bistriţa.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de incident. 

Citește și: 

Un tânăr a murit electrocutat la o pomană, după ce a încercat să scoată din priză o pompă

Copil de 12 ani din Iași s-a electrocutat în timp ce se juca pe un vagon de tren. A scăpat ca prin minune

Mai multe