Șoferița care a ucis două fete, pusă sub control judiciar. A recunoscut că a băut rom

2 martie 2021 16:48   Național
Ultima actualizare:

Femeia care a ucis două fete, după ce a pierdut controlul maşinii sâmbătă, în cartierul Andronache din Capitală, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Ea a recunoscut că a băut rom.

Marcela Leonte, șoferița, de 57 de ani, a fost reţinută luni, 1 martie, și a susţinut la audieri că nu a consumat alcool și că totul s-a petrecut din cauza unui strănut.

În acel moment, ar fi vrut să frâneze, dar a apăsat greşit pedala de accelerație. După ce a sosit raportul de la INML, care indica faptul că femeia avea o alcoolemie în sânge de 0,67 la mie, la trei ore de a accident, aceasta a recunoscut în fața anchetatorilor că de fapt a băut rom.

Polițiștii de la Brigada Rutieră au reținut-o pentru 24 de orei, iar procurorul a cerut în cazul ei măsura arestului preventiv. Judecătorul a respins propunerea și a pus-o sub control judiciar.

”Urmare a accidentului din data de 27.02.2020, care a avut pe str.Menţiunii, din sectorul 2, soldat cu decesul a două persoane, facem următoarele precizări: În baza probatorului administrat, poliţiştii Brigăzii Rutiere au dispus măsura reţinerii pentru 24 h faţă de conducătoarea auto, urmând ca aceasta să fie prezentată unităţii de parchet competente cu propunerea de a se dispune masura arestului preventiv. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului”, a transmis, ieri, Brigada de Poliţie Rutieră.

Familiile celor două copile ucise, revoltate de decizia instanței

Marcela Leonte a spus că nu dorește să depună plângere împotriva fratelui uneia dintre victime că a lovit-o. O copilă de 7 ani și o alta de 21 de ani au fost zdrobite de mașina pe care o conducea femeia în stare de ebrietate, iar familiile lor sunt revoltate că aceasta a fost lăsată în libertate de către instanță.

Citește și: 

Șoferița ucigașă a fost încătușată. Polițiștii de la Brigada Rutieră au dispus reținerea ei pentru 24 de ore

Mai multe