Stațiunea Cavnic a fost luată cu asalt. Copiii au petrecut ore bune pe patinoar pe pista de tubbing

17 decembrie 2024 9:06   Național
Ultima actualizare:

Stațiunea Cavnic a fost extrem de aglomerată. Acolo s-a depus un strat gros de zăpadă, iar copiii s-au bucurat pe cinste. Unii au preferat să facă ture cu patinele, iar alții nu s-au dezlipit de pe pista de tubbing. O oră costă 50 de lei, spun administratorii. 

Zăpadă în staţiunea montană Cavnic

În staţiunea montană Cavnic a nins neîncetat în ultimele zile. În parcul de distracții, stratul de zăpadă măsoara deja 50 de centimetri și sunt condiții foarte bune pentru a începe distracția.  Parcul de distracții de iarnă, amenajat la 1.000 de metri altitudine, s-a umplut de zeci de copii, veniţi să se distreze pe pârtia de tubbing.

Elevii au venit de la aproximativ 100 de kilometri distanță pentru a sărbători cum se cuvine prima zi din programul Școala Altfel. „Faptul că socializează și într-un cadru non formal le face bine sănătății emoționale", a declarat Roxana Tuns, consilier școlar, pentru Observatornews.ro

Cât costă o oră pe pista de tubbing 

Pe langă zăpada din belșug, elevii au avut parte și de o altă surpriză. „În școala altfel noi avem oferte o oră cu o ora gratis, iar în timpul ăsta copiii pot să petreacă doua ore în parc pe ce vor ei, tubbing și patinoar", a spus Cristian Onișa, administratorul parcului de distracții. O oră pe pista de tubbing costă 50 de lei, iar pe patinoar tariful scade cu 10 lei.

Unde este situată stațiunea Cavnic 

Orașul Cavnic este situat într-o zonă muntoasă, la poalele munților Gutâi, pe cursul superior al râului Cavnic, la o altitudine între 550 și 1.120 metri, la distanța de 32 km est de municipiul Baia Mare.

Aflat în centrul judeţului Maramureş, la o distanţă de 30 km de municipiul Baia Mare, aşezat pe o vale îngustă la poalele munţilor Gutâi (1445m) şi Mogoşa (1249), Cavnicul se întinde pe o lungime de aproximativ 10 km pe valea care îl străbate de la est la vest, reprezentând ultima ramificaţie a golului depresionar al Băii Mari.

Cavnicul este unul din cele 13 oraşe ale judeţului Maramureş, care, de la începutul existenţei sale până în ziua de azi a fost un important centru de exploatare a metalelor nobile şi neferoase (aur, argint, cupru, plumb, zinc).

Mai multe