Tatăl fetiței pipăite de bărbatul mort după intervenția jandarmilor din Suceava: „Nu pot decât să le mulțumesc!”

21 iulie 2019 14:27   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat acuzat că a agresat sexual o fetiță de 13 ani a murit după o intervenție în forță a jandarmilor. Suspectul de 55 de ani a opus rezistență, astfel că a fost imobilizat cu spray lacrimogen. Imediat, bărbatul a leșinat și a ajuns în comă la spital, iar la câteva ore și pierdut viața.

Familia fetiței pipăite de suspect a fost cea care a alertat autoritățile la 112. Întreaga scenă s-a petrecut la un festival de folclor din Suceava. Deși intervenția jandarmilor a fost catalogată drept una controversată de multe voci, tatăl copilei susține că aceștia au procedat foarte corect. Bărbatul a vorbit și despre starea fetiței, menționând că o va duce la psiholog după cele întâmplate.

„Dacă ești nevinovat, nu fugi!”

„Noi (n.r. - părinţii) stăteam la masă, la terasă. Stăteam la o teresa care se afla la 20 de metri de scenă. A venit copilul plângând, fetiţa, şi mi-a spus că este o persoană care se uită la ea, o atinge. A avut un comportament deplasat. M-am ridicat de la masă, am luat fetiţa. Între terasă şi scenă era un echipaj al jandarmeriei. M-am dus la jandarmi şi le-am spus cele întâmplate. Am plecat cu domnii de la jandarmerie pentru a identifica persoana. Fetiţa mi-a arătat persoana. Domnii l-au rugat să se legitimeze şi să-i urmeze, la care individul a luat-o la fugă. Dacă eşti nevinovat, nu fugi. Atunci jandarmii au fugit după individ. Au reuşit să-l ajungă din urmă. I-au spus să se potolească, să stea pe loc. Nu a vrut să colaboreze. După care jandarmii au încercat să-l imobilizeze”, a spus tatăl fetei. El a adăugat că fiica sa este extrem de afectată de cele întâmplate. În noaptea de vineri spre sâmbătă nu a dormit, „a stat cu ochii în tavan”. Nu pot decât să le mulţumesc jandarmilor. Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple ceva grav cu copiii noştri ca să acţionăm. Oricum trebuie să-mi duc fata la psiholog”, a povestit tatăl fetiței, pentru adevarul.ro. Individul de 55 de ani era cercetat într-un dosar penal deschis anul trecut pentru coruperea sexuală a minorilor.

Intervenția jandarmilor este anchetată acum de Parchetul Militari Iași. Spray-ul lacrimogen nu poate fi pulverizat de la o distanță mai mică de un metru și jumătate și niciodată direct în față, potrivit ghidului de intervenție profesională al Jandarmeriei.

Mai multe