Tatăl șoferului de camion mort în accidentul de la Iași a aflat din presă despre tragedie

1 februarie 2022 16:31   Național

Unchiul șoferului de la Iași, care a provocat accidentul în urma căruia șapte persoane și-au pierdut viața, a aflat din presă despre tragedia în care a fost implicat nepotul său. 

Unchiul tânărului de 26 de ani care se afla la volan în momentul producerii accidentului a vorbit despre cumplitul eveniment care a curmat viața a șapte persoane. Șoferul lucra de șase ani ca șofer de camion și urma să să căsătorească la începutul lunii septembrie, potrivit spuselor bărbatului. 

Lucra la o firmă la Dumești. Urma să se căsătorească acum, curând. Nu are copii. Stătea cu viitoarea soție la Dumești”, a declarat unchiul șoferului de camion.  

Tatăl tânărului locuiește în Italia și a aflat din presă despre tragedia petrecută. Acesta i-a telefonat imediat fratelui său în speranța că cele auzite nu sunt nimic altceva decât niște zvonuri. 

”Tatăl e în Italia, mama e în Cipriu. E foarte mare durerea. Tatăl a plecat deja din italia, când a aflat dimineață de la știri. El mi-a dat telefon să văd care e treaba. Și, uite, e întins pe asfalt. (...) O clipă de neatenție și poți regreta o viață. Așa a fost să fie”, a mai spus unchiul șoferului de pe camion.

Potrivit primelor ipoteze luate în calcul de anchetatori, autocamionul ar fi pierdut controlul direcției într-o curbă, cel mai probabil din cauza vitezei excesive, și a lovit ambulanța. Apoi a pierdut complet controlul și a intrat în coliziune forntală cu autoutilitara care cirucla în spatele ambulanței.   

Singurele persoane care au scăpat cu viață din accident sunt cele care s-au aflat la bordul ambulanței. Ele au suferit răni minore. Gravida care se afla în Ambulanță în momentul producerii impactului a adus pe lume un bebeluș sănătos, însă în urma investigațiilor, medicii au constatat că femeia este pozitivă pentru noul coronavirus. 

Zona în care s-a produs impactul devastator este una dintre cele mai periculoase porţiuni de şosea din România. Acest lucru este indicat de  cele 46 de cruci aflate pe marginea drumului european, pe o distanţă de aproximativ patruzeci de kilometri. 

  Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe