Timișoara. Tată amendat pentru că a sunat la 112 să reclame că fiica sa a fost umilită la şcoală. Decizia instanței

23 septembrie 2020 16:20   Național
Ultima actualizare:

Amendat că a sunat la 112 să reclama că fata sa a fost pusă să curețe toaletele la școală, un arădean a fost scutit într-un final, de la plata acesteia. Judecătorii au anulat amenda, însă nu pe motive de fond, ci de procedură.

Un arădean din localitatea Zărand a cerut în instanță anularea unei amenzi de 1.500 de lei primite în 3 martie pentru că a sunat la 112 să reclame că fiica sa a fost pusă de directoarea şcolii să cureţe toaletele la şcoală. În proces, bărbatul a arătat că, în timp ce se întorcea cu fiica sa de 11 ani de la muncile câmpului, fata i-a spus că este foarte obosită pentru că „directoarea şcolii unde învaţă îi solicită să cureţe toaletele”, scrie adevarul.ro.

Postul de poliție era închis

Imediat ce a auzit grozăvia din gura fetei sale, bărbatul a mers la sediul Poliţiei să reclame situația, însă postul de Poliţie era închis. Astfelș, a decis să sune la 112. În urma apelului, echipajul de Poliţie trimis de bărbat la faţa locului l-a amendat pe bărbat pe motiv că situaţia semnalată prin 112 nu este o urgenţă.

Bărbatul a cerut să fie menţionat în procesul-verbal următoarele: „Am spus la 112 că nu ar fi o urgenţă, numai că vreau să anunţ ce a păţit copilul meu”. Bărbatul a mai povestit în fața judecătorilor că următoarea zi, la şcoală, „fetiţa a fost certată şi mustrată de către directoare,  motiv pentru care a fugit acasă, refuzând să se mai întoarcă la şcoală a doua zi”.

Amenda anulată din cauza unui viciu de procedură

Analizând procesul-verbal, judecătorii au constatat un viciu major de procedură şi au anulat amenda fără să mai analizeze fondul problemei. Mai exact, Judecătoria Chişineu-Criş a constatat că în procesul-verbal nu este menţionată data la care a fost comisă fapta, fiind menţionată doar data la care a fost întocmit procesul-verbal. Sentința nu este definitivă. 

Citește și: 

Amendat că a sunat băut la 112. Era de fapt bâlbâit!

5.000 de lei amendă pentru farsă la 112: Un bărbat din Bistriţa a anunţat că vine din Italia şi are simptome de coronavirus

Mai multe