Tragedie la Delfinariu. A murit Baby, primul pui de delfin născut în captivitate la Constanța

22 iulie 2024 17:13   Național

O veste extrem de tristă a venit ieri de la Constanța. Delfinariul din municipiul de la malul mării a anunțat, pe Facebook, că Baby, primul pui de delfin născut în captivitate, a murit. Avea doar 4 luni și cucerise pe toată lumea cu gingășenia sa.

„Cu regret, vă aducem la cunoștință încetarea din viață a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele „Baby”. Contrar evoluției favorabile a puiului născut în captivitate, decesul a survenit subit. Rezultatul examinării anatomo-patologice a evidențiat fără echivoc existența afectării organelor vitale (în principal plămânii și ficatul) de natură acută, incompatibilă cu viața. Având în vedere evoluția bruscă a acestei afecțiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supraviețuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate”, au anunțat specialiștii de la Delfinariu în postarea publicată pe Facebook. Apariția pe lume a lui Baby a fost o surpriză pentru toată lumea.

„Până în data de 8 martie, de dimineață, nimeni n-a știut că Chen-Chen ne va face o surpriză. Noi avem analizele, medicul veterinar le-a citit, ne-am uitat și noi pe ele, dar la delfini nu este ca la doamne. Pur și simplu ne-am trezit cu el în bazin”, a declarat atunci Angelica Curlișcă, șeful secției Delfinariu, pentru Adevărul.

Tatăl micului mamifer era Veterok, un delfin venit din Ucraina, împreună cu alți delfini de la complexul din Harkov. Pentru a-l proteja pe puiuț, delfinariul a fost închis din luna martie până la 16 mai, pentru ca Baby să aibă parte de liniște și să se poată dezvolta. 

Mai multe