Un copil de 3 ani a căzut de la etajul 5 al unui bloc. „Echipajul medical l-a intubat, minorul fiind inconștient”

25 ianuarie 2024 9:11   Național
Ultima actualizare:

Un incident tragic s-a petrecut în cartierul Ștrand din orașul Sibiu, unde un băiat de doar trei ani a suferit un accident grav, căzând de la etajul al cincilea al unui bloc de locuințe.

 Se pare că, în dimineața respectivă, în jurul orei 08:20, un apel de urgență a fost înregistrat la numărul 112. Apelantul a raportat descoperirea unui copil care părea a fi inconștient, zăcând pe trotuarul de pe strada Bârsei din același oraș.

Autoritățile, incluzând polițiști și personal medical, au răspuns imediat solicitării. După o evaluare inițială la fața locului, s-a confirmat că victima este un băiat de trei ani, rezident al imobilului respectiv, care, din nefericire, a căzut de la etajul cinci.

Băiatul se află în stare critică la spital și urmeză să fie transferat

În urma acordării primului ajutor la locul incidentului, starea copilului a fost evaluată ca fiind critică, motiv pentru care a fost necesară transportarea lui de urgență la spital. Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu, a furnizat aceste informații.

În contextul acestui incident, Poliția Municipiului Sibiu a inițiat un dosar penal pentru a investiga circumstanțele acestui eveniment sub suspiciunea de vătămare corporală din culpă. Scopul acestui demers este de a determina cu precizie toate detaliile legate de cum s-a produs această tragedie.

În plus, un echipaj de urgență al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), inclusiv cu un medic la bord, a intervenit prompt la locul incidentului. Copilul a suferit multiple răni grave în urma căderii.

Personalul medical l-a intubat pe loc, dat fiind că era inconștient. Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, a comunicat că minorul urma să fie transportat de urgență la Spitalul de Pediatrie pentru tratamentul necesar.

„Echipajul medical l-a intubat, minorul fiind inconștient. Aceasta va fi transportat de urgență la Spitalul de Pediatrie”, a transmis Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Mai multe