Tragedie la un internat din Odorheiu Secuiesc. David, un băiat de 17 ani, a murit sub zidul dărâmat

18 decembrie 2023 18:20   Național
Ultima actualizare:

Un băiat a decedat la scurt timp după ce a fost scos de sub dărâmăturile internatului din Harghita, acolo unde un zid exterior s-a dărâmat și a surprins patru elevi în interior. Tinerii care supraviețuiesc vor fi transferați la Târgu Mureș, scrie adevărul.ro.

David, tânărul de 17 ani, a murit

O adevărată tragedie a avut loc luni, după-masă, după ce zidul internatului Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, s-a prăbușit din senin. În total, patru tineri au fost scoși dintre ruine. Doi dintre ei au fost chiar resuscitați de medici, însă din păcate, inima tânărului de 17 ani s-a oprit. David a fost, de altfel, ultimul salvat de către echipele sosite la fața locului. „Cea de-a patra victimă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul", au comunicat cei de la IGSU.

La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o echipă de descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Ce a declarat Raed Arafat

Șeful DSU Raed Arafat a făcut declarații în legătură cu tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Cei trei tineri vor fi transportați la spital. „Este acum în așteptarea unității mobile de terapie-intensivă. Va fi mutată la Târgu Mureș, nefiind condiții de zbor pentru a fi efectuată mutarea cu elicopterul. Așteptăm concluzia cu băiețelul pe care sper că vor reuși să-l resusciteze. Nu știu dacă prăbușirea se va extinde și la restul clădirii. Acolo se va investiga de către specialiști”, a spus Raed Arafat.

Clădirea anexă renovată a Liceului „Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc a fost inaugurată vineri. Fosta clădire mănăstirească, precum şi clădirea principală a liceului, au fost renovate cu sprijinul guvernului ungar. Ceremonia de inaugurare a clădirii şcolii, care este proprietatea Bisericii Romano-Catolice, a început în biserica parohială de pe Dealul Sfântul Nicolae, unde arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovács a celebrat slujba solemnă şi a binecuvântat clădirea renovată”, scria publicația Știrile Transilvaniei, în 14 ianuarie 2023. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Mai multe