Traian Băsescu aruncă bomba: ”E o farsă! Antenele au de unde transmite”

16 februarie 2016 18:00   Național
Ultima actualizare:

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat într-o conferință de presă situația situația prezentată drept dramatică a trustului Intact, notificat de Fisc să părăsească sediile confiscate de stat. Cunoscut pentru relația cu scântei cu reprezentanții Antenelor, Băsescu a aruncat bomba. ”Cred că suntem într-o farsă. Chiar aseară emisiunea s-a transmis din afara trustului Intact”, a declarat fostul președinte.

Fostul preşedinte Traian Băsescu se bagă singur în gura leilor. Într-o conferință de presă preluată de Gândul.info, Băsescu a subliniat că tot scandalul iscat după ce ANAf a trimis luni, 15 februarie, o notificare de evacuare către trustul Intact, este o farsă.

"Ştiu că trustul Intact are două sau trei studiouri la Romexpo, de unde nu îi evacuează nimeni, au închiriat Teatrul Excelsior, de unde nu-i evacuează nimeni, cu toate echipamentele pentru transmisiuni în direct pe care nu le ia nimeni. Deci, cred că suntem într-o farsă, care pune sub semnul întrebării obligativitatea punerii în aplicare a unei hotărâri definitive", a spus Băsescu.

Mai mult, fostul președinte a spus că emisiunea de luni seară, în care directorul Antena 3, Mihai Gâdea, spunea că instituțiile statului vor să închidă Antenele, a fost transmisă de la Excelsior.

"Chiar aseară, ridicolul situaţiei, emisiunea s-a transmis din locaţia de la Excelsior. Deci, s-a transmis din afara sediului Intact", a precizat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a vorbit și despre ordinul ANAF pe care îl consideră perfect legal, dar și despre decizia Senatului de a-i cere explicații lui Dacian Cioloș cu privire la cazul Antenelor, pe care o consideră "ilegitimă".

"Cred că este o acţiune în aplicarea legii. Este cunoscută relaţia dintre mine şi Antene şi n-aş comenta evenimentul, dar eu cred că este o acţiune în aplicarea unei hotărâri judecătoreşti. Nu cred că poate fi pusă sub semnul întrebării legimitatea acţiunilor. Ce mi s-a părut ilegitim, mi s-a părut acţiunea de astăzi a preşedintelui Senatului şi a Senatului în ansamblu, unde, laolaltă, PSD, UNPR, PNL şi UDMR au votat pentru chemarea premierului Cioloş în faţa Senatului să dea explicaţii de ce ANAF a început procedura de punere în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti", a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Citește aici care sunt cele trei scenarii posibile după ce ANAf a notificat trustul Intact să părăsească în cinci zile sediile confiscate de stat.

Mai multe