Un băiat de 15 ani, din Olt, accidentat mortal pe motocicletă. Puștiul făcea drifturi la 9 ani

26 octombrie 2020 14:11   Național
Ultima actualizare:

Pasiunea pentru motociclete i-a adus și sfârșitul, nu numai satisfacții! Un puști de 15 ani, care încă de acum șase ani stăpânea perfect motorul, a murit în urma unui accident rutier, în timp ce se afla la cârma motocicletei.

Cosmin și-a petrecut ultimele clipe de viață alături de tatăl său, într-o cursă cu motocicletele de tip enduro pe colinele din jurul localităţii Găneasa, județul Olt. La trecerea drumului european E 574, către localitatea Piatra-Olt, un autoturism condus de un bărbat care circula regulamentar l-a lovit pe băiatul de 15 ani. Deși adolescentul purta cască, nu a putut supraviețui în urma impactului deosebit de violent. Totul s-ar fi petrecut sub ochii tatălui său, care l-ar fi avertizat să nu traverseze în acel moment, însă cel mai probabil puştiul a evaluat greşit, considerând că are timp să traverseze, scrie adevarul.ro. Sosiți la fața locului, paramedicii l-au găsit pe minor în stare de inconştienţă, cu otoragie, hemoptizie, suspect de fractură de bază de craniu. A fost dus la UPU Slatina, în stare comatoasă, însă a sfârșit la scurt timp de la internare.

La 9 ani făcea ”scheme” cu motorul

Tragedia a adus în actualitate o înregistrare cu puştiul, postată pe rețelele de socializare în urmă cu șase ani. Deși avea numai 9 ani, băiatul stăpânrea foarte bine motorul, iar adulții din jurul lui încurajau constant. Filmulețul îl arată făcând „scheme“ cu motorul, în faţa a doi adulţi, vecini de-ai băiatului. Mai mult, locul în care se produce demonstraţia este situat chiar vizavi de postul de poliţie din localitatea Găneasa, în imediata vecinătate a locuinţei băiatului. Puştiul provoacă admiraţie celor doi adulţi care îi comentează prestaţia. „Dă-i tare, Cosmine, arde-o, hai! Arde-o! Fă cercuri!“, îi spune bărbatul care filmează evoluţia băiatului de numai 9 ani. „Să-l vezi cu cheile, cu şuruburile, ştie cheia de 13, ăsta iese mecanic al dracu’!“, comentează cel de-al doilea bărbat, participant şi el la demonstraţia puştiului. „Cosmine, ia saltă-te p-o roată, mă!“, îl îndeamnă bărbatul care îl filmează, în timp ce al doilea observator al scenei încearcă să-l tempereze: „Lasă-l, mă, nu-i spune, că n-are cască, e-n stare s-o facă şi cade!“, „Nu-l lasă mă-sa, lasă, că nu face!“. Totuși, adultul plusează: „P-o roată merge, Cosmine? Ia vezi! (...) Or îi dai ca lumea, or nu-i mai dai!“, mai spune bărbatul care îl filmează pe puşti în timp ce acesta ambalează motorul.

Video și mai multe informații pe adevarul.ro.

Mai multe