Un pacient a luat foc pe masa de operație

1 aprilie 2022 11:04   Național
Ultima actualizare:

Un pacient de 84 de ani a luat foc vineri dimineața, în timpul unei intervenții chirurgicale care viza extirparea unei tumori. Incidentul a avut loc într-o secție a Spitalului Județean din Timișoara.

Potrivit primelor concluzii ale unei anchete interne, se pare că s-a produs o scăpare de oxigen în timpul procedurii medicale, iar oxigenul s-a aprins, precizează managerul spitalului, Sorin Barac, citat de Hotnews. Concret, în timpul operației, echipa medicală formată dintr-un medic anestezist, un chirurg și o asistentă și-au dat seama că e nevoie ca pacientul să fie intubat, iar anestezistul i-a ridicat masca de oxigen de pe față. Gazul care s-a împrăștiat a ajuns la electrocauterul cu care chirurgul intervenea în zona gâtului și atunci a apărut flacăra, precizează PRO TV. Pacientul a suferit arsuri superficiale pe față și pe gât, care nu-i pun viața în pericol. Flacăra l-a ars și pe chirurg la o mână. Pacientul a fost intubat și va rămâne internat cel puțin 10 zile.

Incendiul este acum investigat de mai multe instituții: Poliția a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, Inspectoratul de Muncă investighează un accident de muncă, iar DSP verifică dacă s-au respectat normele sanitare. Și conducerea spitalului a demarat o anchetă internă.

Incident asemănător, în urmă cu doi ani: o femeie a luat foc pe masa de operație, la Floreasca

Nu este singurul incident de acest gen în spitalele românești. În decembrie 2019, o țară întreagă a fost șocată să afle că o femeie de 66 de ani a luat foc pe masa de operație de la Spitalul Floreasca din Capitală. Suferea de cancer pancreatic, iar în urma incidentului s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafața corpului. Ulterior, femeia a murit. Incendiul s-a produs atunci după ce bisturiul electric a fost combinat cu un biocid folosit la dezinfectarea tegumentului, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Mai multe