Un şef ISU Constanţa, cercetat disciplinar în cazul incendiului în care o femeie a murit, iese la pensie

22 februarie 2021 12:59   Național
Ultima actualizare:

Unul dintre şefii de la ISU Constanța cercetați în cazul tragediei femeii care a murit aşteptând salvatorii, a anunţat că se pensionează. Este vorba despre un ofițer cu responsabilități în ceea ce privește componenta logistică, mai exact scara care este defectă de mai mult timp, a precizat minsitrul de Interne, Lucian Bode.

”Un ofițer cu funcție de conducere din cadrul ISU Constanța și-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de generalul Iamandi (șeful IGSU, n.r.) și respectivul ofițer cu funcție de conducere va merge la pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilități în ce privește componenta logistică. Mă refer la scara care era defectă de foarte mult timp”, a spus Bode, citat de digi24.ro.

”Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul” 

Întrebat dacă „e normal” ca unul dintre ofițerii implicați în anchetă să se pensioneze, ministrul a răspuns: „Faptul că și-a depus raport de pensionare e un act de voință, nu cred că putea să-i spună oricine să-și depună raportul sau să nu și-l depună, e voința domniei sale”. „Cred cu tărie că astfel de derapaje, pentru că vorbim de un derapaj de la normele cu care ne-au obișnuit marea majoritate a colegilor de la ISU, nu sunt permise. Acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, de la momentul în care a fost anunțat la 112 la momentul intervenției. Toate acestea vor fi cercetate și vor fi prezentate, cu măsurile care se impun”, a adăugat Bode.

Ministrul de interne a mai spus că peste 3 săptămâni va prezenta concluziile anchetei.

Citește și: 

O femeie a sărit în gol de la etajul 6 ca să scape din apartamentul cuprins de flăcări. Reacția pompierilor

Sancțiuni după tragedia din Constanța. ISU Dobrogea a minţit în raportul privind incendiul

Mai multe