Un tânăr din Bistrița s-a prezentat la examenul auto în locul unchiului său. Cum a fost descoperit de polițiști

6 aprilie 2021 13:07   Național
Ultima actualizare:

Faptul că masca de protecție îi acoperă fața l-a determinat pe un tânăr din Bistrița să pună la cale un plan chiar de 1 aprilie. A vrut să-i păcălească pe polițiști și s-a prezentat la examenul auto în locul unhiului său. Numai că oamenii legii și-au dat seama de ilegalitate și i-au făcut dosar penal.

Tânărul s-a gândit că masca de protecție îl va ajuta să treacă drept altă persoană la examenul scris de obținere a permisului auto. Unchiul tânărului era programat pentru proba teoretică pe data de 1 aprilie. Pentru că picase testul de mai multe ori, acesta i-a dat cartea de identitate nepotului său şi l-a rugat să se prezinte în locul său la examinare.  

A vrut să-i păcălească pe polițiști    

Zis și făcut. Cu masca pe față, tânărul de 32 de ani a prezentat cartea de identitate a unchiului său. Numai că, polițiștii și-au dat seama că ceva e în neregulă și i-au cerut să-și descopere chipul. ”I-am solitat acestuia să-şi dea jos masca, într-adevăr suspiciunile ni s-au confirmat: cel din poză nu era cel din faţa mea. L-am întrebat cine este persoana din actul de identitate, a insistat că este el, motiv pentru care am început să-l întreb date din cartea de identitate şi atunci s-a pierdut, nu a ştiut ce să spună”, a declarat comisar Claudiu Prodan, șef Serviciu Permise Auto, pentru observatornews.ro.

Culmea ironiei, tânărul avea permisul suspendat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Acum tânărul s-a ales cu încă un dosar penal. El este cercetat pentru fals privind identitatea. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoarea de la 6 luni la 3 ani. 

Citește și: 

Teste PCR false pentru turiști. O agenție de turism a fost prinsă că oferea rezultate negative contra cost

Uite cum se lăuda falsa ginecoloagă cu priceperea ei!

Mai multe