Un urs a intrat într-o pensiune din Băile Tuşnad. Altul a pătruns într-un magazin din localitate

17 iunie 2021 9:44   Național
Ultima actualizare:

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să intervină miercuri noaptea, 16 iunie, pentru îndepărtarea unor urşi! Unul dintre aceștia a intrat într-o pensiune din Băile Tuşnad, unde a provocat stricăciuni, iar un altul a intrat într-un magazin din aceeaşi localitate. În timpul patrulării pe străzile din localitate, jandarmii au observat şi alţi urşi care au fost îndepărtaţi în zona împădurită.

Primul apel primit la 112 miercuri, a fost făcut de către o femeie la ora 23.26. Ea anunţa prezenţa unui urs în interiorul unei pensiuni de pe strada Bradului din oraşul Băile Tuşnad. “La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, care însă nu a mai găsit ursul acolo. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană”, a transmis Jandarmeria Harghita. Al doilea apel a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopţii, un bărbat semnalând prezenţa unui urs în faţa primăriei din aceeaşi localitate, iar din cele relatate de către acesta ursul a spart uşa unui magazin şi a intrat.

“Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil  a ajuns în scurt timp la pe strada Oltului şi a îndepărtat din locul unde iniţial fusese semnalat doar un urs, era şi o ursoaică cu trei pui. Continuându-şi patrularea, echipajul de jandarmerie a mai observat urşi pe străzile din localitate şi aceştia fiind îndepărtaţi înspre zona împădurită”, au anunțat jandarmii.

Mai multe