Vâlcea: Un bărbat s-a aruncat cu mașina de pe stânci, lângă Mănăstirea Arnota. În ce stare se află

28 iulie 2020 14:58   Național
Ultima actualizare:

Supărat după o ceartă cu soția, un bărbat a încercat să se arunce cu maşina de pe stânci, lângă Mănăstirea Arnota din Vâlcea. Din fericire, autoturismul s-a oprit în parapeții din beton, iar soțul s-a ales doar cu dureri pe tot corpul.

O familie din Berbești a mers, în weekend, să viziteze Mănăstirea Arnota din Bistriţa – Costeşti. Numai că, pe drum, cei doi s-au certat, iar soţul a ameninţat că-şi pune capăt zilelor. Totul s-a petrecut în zona Carierei de calcar Bistriţa, unde bărbatul de 46 de ani a încercat să se arunce cu maşina în gol. Din fericire, n-a reuşit să-și ducă planul până la capăt, ci doar şi-a distrus baia de ulei a maşinii, după ce s-a lovit de parapeţii din beton. Apoi, a fugit, scrie adevarul.ro

Căutat prin pădure timp de patru ore 

Efective impresionante de intervenţie, poliţişti, pompieri, ambulanţieri şi salvamontişti, s-au deplasat la faţa locului, după ce soția a sunat la 112. Zeci de oameni din satul de la poalele Masivului Builei l-au căutat timp de peste patru ore. După ce a fost prins, a fost dus la spital întrucât acuza dureri pe tot corpul. ”A fost identificat la o distanţă de 10 metri de DJ 646, după patru ore de scotociri. A fost coborât la ambulanţă cu ajutorul echipelor din cadrul ISU şi Salvamont. Transportat la UPU Vâlcea pentru primirea de îngrijiri medicale de specialitate, s-a stabilit şi diagnosticul preliminar: politraumatism prin cădere de la înălţime de pe stâncă, traumatism zona cervicală, picior drept, coloană lombară. Se continuă cercetările pentru stabilirea situaţiei de fapt”, a declarat pentru adevarul.ro reprezentantul IPJ Vâlcea, Gabriel Popescu.  

S-a oprit cu mașina în parapeții din beton 

Totuși, există o neconcordanţă între declaraţiile autorităţilor şi cele ale martorilor. Potrivit celor dintâi, cei doi soţi, care s-ar afla în procedură de divorţ, au plecat spre Mănăstirea Arnota fiecare cu maşina lui. Cu toate acestea, martorii susţin că la faţa locului nu era decât o maşină. ”Un nene voia să se ducă la mănăstire, cu soţia şi copiii. S-au certat în maşină şi a vrut să-şi pună capăt zilelor. A vrut să se arunce cu maşina de pe stâncă, dar s-a lovit de parapeţii de beton, înainte...  L-au găsit până la urmă, am înţeles că de ofticat că nu a putut să cadă cu maşina de pe stâncă, a sărit el apoi, de acolo, de pe margine. Probabil că nu s-a lovit suficient de rău şi a plecat mai departe... Unii spun chiar că nici nu l-au mai găsit, alţii că l-au descoperit fără suflare... ”, spun localnicii.

Bărbatul nu se află la prima tentativă de sinucidere. Şi-a convins soţia să meargă împreună la Mănăstirea Arnota, în speranţa că se vor împăca. După ce a încercat să se sinucidă, când a văzut desfăşurarea de forţe, el a încercat să se ascundă, spun salvamontiştii din Vâlcea, care au intervenit pentru salvarea acestuia. 

Citește și: 

Terifiant! Un prahovean a vrut să se sinucidă din dragoste. A reușit din a doua încercare

Şi-a pus capăt zilelor la doar 19 ani! S-a aruncat în gol de pe un pod!

Mai multe