„Zilele Bucureștiului 2024”. Ce trebuie să știți despre sărbătoarea din 21 și 22 septembrie

18 septembrie 2024 16:42   Național

Capitala va fi în acest sfârșit de săptămână centrul distracției din România.„Zilele Bucureștiului 2024” vor avea loc în perioada 21-22 septembrie și oferă locuitorilor din cel mai mare praș al țării o ocazie de a-și sărbători orașul și a omagia trecutul. În acest an se marchează 565 de ani de la prima atestare documentară a urbei. În același timp va fi organizată și a V ediție a sărbătorii râului Dâmbovița, sub numele de „Dâmbovița Delivery”.

Festivalul dedicat Bucureștiului oferă timp de două zile distracții pentru toată lumea, de la concursuri internaționale de video mapping (proiecții pe clădiri cu fond muzical), la zone dedicate street food și muzică live.

Fie că sunteți pasionați de tehnologie, gastronomie sau muzică, „Zilele Bucureștiului 2024” promit să ofere ceva pentru fiecare. Programul complet al petrecerii întinse pe două zile poate fi consultat pe siteul instituției care se ocupă de organizarea evenimentului, creart.ro. La toate evenimentele intrarea este liberă.

Program Zilele Bucureștiului 

- 21 și 22 septembrie în Piața Constituției și pe Bulevardul Unirii, vizitatorii vor putea gusta preparate din peste 50 de food truck-uri, participând la activități interactive și bucurându-se de muzica live. Atmosfera va fi animată de artişti stradali și concerte live.

-În prima zi, pe 21 septembrie, programul începe la ora 16:00 și se întinde până la 23:00. Ziua va fi marcată de spectacolul iMapp Bucharest - Winners League, cea de-a 9-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping, care va transforma fațada Palatului Parlamentului într-o operă de artă digitală.

Pe lângă acest spectacol impresionant, vizitatorii se vor putea bucura de DJ sets, artişti stradali, activități pentru toate vârstele, zone de street food și petrecere a timpului liber. Atmosfera va fi întreținută de la ora 20.00 de artistul turc Mahmut Orhan (31 de ani) unul dintre cei mai mari Dj din muzica electronică de azi.

-În a doua zi, 22 septembrie, evenimentele vor începe la ora 11:00 și vor continua până la 22:00. Evenimentul principal al zilei se anunță a fi concertul uneia dintre cele mai iubite trupe românești, Subcarpați. Înainte de concertul lor,

Începând cu ora 14:00, Paul Damixie, DJ cunoscut internațional pentru remixul piesei „Hello”, va îndemna publicul îndemnând publicul să se bucure, prin muzică și ritmuri vibrante, de fiecare moment.

De la ora 16:30 va urma Sylvio, îndrăgit pentru prestațiile sale care poartă ascultătorii de la piese clasice electronice și până la înregistrări de nișă, condimentate cu fragmente de hituri globale remixate în manieră proprie. După ora 19:00 va urma trupa Floare de Maidan care va pregăti asistența pentur concertul vedetă

Ce trebuie să știți despre iMapp Bucharest - Winners League 

Concursul este o mândrie a orașului, este cel mai mare eveniment de video mapping din lume. Spectacolul va fi găzduit de fațada Palatului Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri administrative din Europa.  

Ediția din acest an, are tema „LEGACY” și va celebra diversitatea culturală și tradițiile globale. Pe lângă acest eveniment principal, vizitatorii vor avea ocazia să exploreze zone de street food și lounge, unde vor putea savura preparate din bucătării internaționale variate. 

Seara va fi animată de DJ, care vor contribui la atmosfera de sărbătoare. La finalul serii, publicul va putea vota pentru lucrările preferate prin SMS, iar un juriu internațional va desemna câștigătorul Marelui Premiu.

Program „Dâmbovița Delivery”

Dacă se sărbătorește orașul, atunci musai trebuie în acelașui timp celebrat și râul care îl traversează. În acest weekend are loc cea de a V-a ediție a Festivalului „Dâmbovița Delivery”, organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și NOD Makerspace.

Potrivit organizatorilor, în fiecare zi între orele 10.00 și 19.30, pe porțiunea din râul Dâmbovița cuprinsă între Timpuri Noi și Podul Mihai Bravu vor fi o mulțime de activități pe apă, ateliere creative, evenimente artistice, de sport, dans, proiecții de film, expoziții, tururi ghidate și multe altele. Programul detaliat al evenimentelor este disponibil pe următorul link: https://nodmakerspace.ro/dambovita-delivery-2024/.

Mai multe