Începe iMapp București, cel mai tare spectacol de proiecții video
Revelionul din septembrie. Așa mai poate fi numit iMapp Buharest, cel mai mare concurs internațional de proiecții video și laser, organizat de Primăria București. Spectacolul de lumini se desfășoară pe fațada Palatului Parlamentului, sâmbătă seară. Iată ce vă așteaptă în Piața Constituției în cele aproape cinci ore de petrecere în aer liber!
Sărbătoarea luminilor și a muzicii începe la ora 19.00, în Piața Constituției. Înainte de show-ul de lumini și laser veți avea parte de o serie de concerte care vă vor ajuta să intrați în atmosfera evenimentului mult așteptat. Trupa Golan va urca pe scenă într-o formulă diferită. Cei cinci componenți ai formației vor fi acompaniați de 40 de instrumentiști ce formează o orchestră simfonică. Împreună vă vor arta că muzica electro și cea clasică se îmbină excepțional pentru o experiență de neuitat.
La ora 21.00 va urca pe scena din Piața Constituției celebra cântăreață irlandeză Roisin Marie Murphy. Abordează genuri de muzică diferite, de la dance-pop la electronic, de la art pop la experimental pop. Melodii precum „Overpowered”, „House of Glass”, „Exploitation” și „Ten Miles High” o poziționează drept „regina muzicii experimentale”. Roisin cântă la iMapp Bucharest înaintea spectacolelor de video mapping.
Așa cum ziceam, evenimentul central al serii este mega proiecția de lumini de pe Palatul Parlamentului. De la ora 22.30, imagini 3D complexe vor personaliza și reinterpreta clădirea printr-un spectacol de sunet, lumină și culoare, „relieful” acesteia devenind o adevărată iluzie optică. Tema acestei ediții este „Dialoguri”, iMapp Bucharest fiind dedicat interacțiunilor prin fiecare lucrare înscrisă în concurs. În acest an, iMapp Bucharest a intrat în finala celor mai importante evenimente în aer liber din Europa. Pe 30 septembrie, evenimentul găzduit de București poate câștiga gala AV Awards care are loc în Londra.
Iată cum a fost la ediția din 2015
Ce e iMapp
iMapp Bucharest e un spectacol unic de video-proiecții, lumini și lasere realizat de echipe de tineri artiști din mai multe țări europene. Acestea se întrec la București pentru titlul de cele mai bune formații de video mapping. Câștigătorii vor fi stabiliți de un juriu specializat, însă publicul are și el rolul său în alegerea celor mai buni. Cei prezenți pot vota prin SMS, în seara evenimentului, la numărul 1843.
Echipele finaliste sunt din Spania, România, Ungaria, Rusia, Muntenegru și Turcia. Acestea vor dezvălui imagini încărcate cu semnificații profunde, dând startul unei conversații fascinante între artiști și spectatori. Fiecare proiecție durează 4 minute și 30 de secunde și folosește o impresionantă rezoluție 8K. Tehnologia de ultimă oră este prezentă și în software-ul special, folosit pentru a integra proiectoarele într-un ansamblu unitar și coerent. iMapp Bucharest folosește 104 proiectoare, care vor transpune lucrările celor mai creativi artiști video internaționali pe cei aproximativ 22.000 de metri pătrați ai suprafeței de proiecție.
Cine sunt participanții
Romera Diseño e Infografia SL, echipă specializată în lucrări grafice și de post-producție din Spania, o referință în industrie, va prezenta la iMapp Bucharest lucrarea „Chaos2Understanding”. Vezi AICI un scurt video.
Mindscape Studio din România, un studio de multimedia și tehnologie creativă specializat în video mapping, propune pentru cea de-a treia ediție a evenimentului lucrarea „We Are Them”, o conversație filosofică între doi oameni și audiența care se va regăsi în povestea lor, experimentând emoții puternice. Pentru Mindscape Studio, iMapp Bucharest reprezintă o succesiune naturală a celui mai firesc sentiment pe care îl poate trăi un om, iubirea, care este prezentată printr-o coregrafie sincronizată între dans contemporan și proiecții. Vezi AICI un scurt video.
Filip Roca, director artistic, artist vizual și new media din Muntenegru vine în România cu un spectacol de video mapping inedit, sugestiv numit „Dislexia”. Vezi AICI un scurt video.
Illuminarium3000, un studio prietenos, ca o mică familie creativă, din Sankt Petersburg, Rusia, proiectează la iMapp Bucharest lucrarea „Close Encounters Of The Thirty Third Kind”. Vezi AICI un scurt video.
Limelight, echipa din Ungaria cu15 ani de experiență, pregătește pentru 24 septembrie spectacolul „Interconnection”, conținutul animațiilor și arta de a povesti 3D, poziționându-i ca unul dintre cele mai importante grupuri de artiști din domeniul 3D video mapping. Vezi AICI un scurt video.
VOID, un grup independent de creație din Istanbul, Turcia, pregătește show-ul audio-video „Lines” pentru București. Vezi AICI un scurt video.
Tot pe 24 septembrie, după spectacolul de video mapping, cele mai bune lucrări înscrise la concursul internațional de fotografie și artă vizuală stillMapp Picture Competition vor fi proiectate pe fațada Palatului Parlamentului, iar câștigătorul va fi desemnat de juriul oficial al iMapp Bucharest 2016.