Ananasul îţi întăreşte oasele

22 ianuarie 2017 19:16   Sănătate
Ultima actualizare:

La îndemâna oricui, ananasul este fructul ce poate fi consumat în orice anotimp. În stare proaspătă sau în compot, el aduce multe beneficii în organism.

Iată de ce este indicat să îl incluzi în dieta zilnică! 

Tratează inflamaţiile şi indigestia

Conţine bromelaină, o enzimă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Ea se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.

Îmbunătăţeşte funcţionarea creierului

Este o excelentă sursă de zaharuri naturale, care asigură glucoza esenţială pentru corpul tău. Acesta îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi creşte puterea de concentrare, potrivit www.alegesanatos.ro. 

Te ajută să slăbeşti

Ananasul proaspăt este sărac în calorii. O cană cu bucăţi de ananas are mai puţin de 100 de calorii. Deşi este foarte dulce, poţi să îl incluzi în dietă fără să îţi faci griji că iei în greutate. Îmbunătăţeşte digestia, contribuind la arderea mai rapidă a grăsimilor, în special a ţesutului adipos de la nivelul taliei.

Conţine compuşi anticancerigeni

O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A, furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului şi vindecă celulele deteriorate.

Prin conţinutul de mangan, întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Persoanele în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.

Previne formarea cheagurilor de sânge

Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.

Previne afecţiunile oculare

Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei.

Ameliorează tusea

Atât conţinutul bogat de vitamina C, cât şi bromelaina, ajută la reducerea cantităţii de mucus din tractul respirator. Persoanele care prezintă simptomul tusei productive îl pot ameliora consumând ananas proaspăt.

Curăţă şi hidratează tenul

Se pot prepara şi măşti cosmetice, cum ar fi cea cu ananas şi miere: se dau prin blender 4 bucăţi de ananas, se adaugă o lingură de miere de albine, o lingură de frişcă şi 2 linguri de făină de ovăz şi se amestecă. Se aplică pe faţă şi se lasă 15 minute, după care se curăţă cu apă călduţă.

Mai multe