Avocado îţi "repară" ficatul într-o lună
Este responsabil cu eliminarea toxinelor din organismul nostru, fapt care îl face să fie printre cele mai importante organe. De aceea, este indicat să ne protejăm ficatul, pentru că de el depinde sănătatea noastră.
Un ficat sănătos arde grăsimile, preia nutrienţii din hrană şi îi transformă în componente esenţiale ale sângelui, prin colectarea vitaminelor şi a mineralelor şi prin producerea enzimelor şi proteinelor care contribuie la echilibrul hormonal. El ne ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor, să elimine bacteriile din sânge şi produce bila, necesară pentru digestia alimentelor. Când ficatul devine suprasolicitat, din cauza stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot apărea probleme grave de sănătate, potrivit www.alegesanatos.ro. Iată cele 5 substanţe nutritive esenţiale pe care trebuie să le integrezi în regimul tău alimentar pentru a-ţi menţine un ficat sănătos.
- Avocado ajută organismul să producă un tip de antioxidant numit ”glutation”, de care ficatul are nevoie pentru a filtra componentele toxice. Consumul acestui fruct, o dată sau de două ori pe săptămână, poate repara un ficat deteriorat în numai o lună.
- Grepfrutul este bogat în vitamina C şi antioxidanţi, doi importanţi agenţi care stimulează producerea de enzime pentru detoxifierea ficatului. Fibrele solubile din grepfrut contribuie la scăderea colesterolului şi determină ficatul să ardă grăsimile.
- Usturoiul conţine numeroşi compuşi organo-sulfuroşi, printre care alicina şi seleniu, două ingrediente importante care protejează ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.
- Nucile sunt bogate în L-arginină, glutation şi acizi graşi Omega-3, substanţe care contribuie la procesul de purificare a ficatului. Nucile sprijină funcţiile hepatice şi facilitează oxigenarea sângelui.
- Ceaiul verde conţine catechine, antioxidanţi puternici care asistă funcţia hepatică şi sunt responsabili pentru efectul sporit de ardere a grăsimii. Această băutură protejează ficatul împotriva toxinelor care pot provoca daune grave.