Castravetele amar, planta care produce insulină naturală
3 septembrie 2018 21:37
Sănătate
Ultima actualizare:
Pe numele lor momordica, castraveţii cu coaja creaţă sunt fructele unei plante care produce insulină vegetală, benefică pentru diabetici. E considerat un remediu natural eficient pentru infecţiile bacteriene, pojar, iritaţii, reumatism, tumori, diabet şi un ajutor de nădejde pentru ameliorarea durerilor şi a evoluţiei celulelor canceroase.
- Normalizează nivelul de zahăr din sânge. Castravetele amar are capacitatea de a reduce nivelul de glucoză din sânge, precum şi de a regla utilizarea insulinei de organism. De fapt, în multe cazuri, extractul de castravete amar se comportă exact ca insulina pe care organismul o produce în mod natural.
- Combate infecţiile bacteriene şi virusurile. Acest fruct are numeroase proprietăţi antibacteriene şi antivirale, ceea ce înseamnă că poate reduce sensibilitatea la infecţii asociate formării ulcerelor de stomac, precum şi a virusurilor precum HIV.
- Îmbunătăţeşte sănătatea digestivă. Extractul de castravete amar reduce tulburările intestinale. Poate contribui la scăderea pietrelor la rinichi, la prevenirea bolilor hepatice, la îmbunătăţirea funcţiei hepatice, la tratarea lucrărilor parazitare, la reducerea simptomelor bolii inflamatorii intestinale şi la îmbunătăţirea sănătăţii digestive în general.
- Creşte protecţia împotriva cancerului. Castravetele amar e, potrivit studiilor, anticancerigen, antimutagen şi antitumoral. Peste 20 de componente active din castravetele amar au proprietăţi antitumorale. E eficace în prevenirea şi gestionarea leucemiei limfoide, limfomului, coriocarcinomului, melanomului, cancerului mamar, tumorilor de piele, cancerului de prostată, carcinomului limbii şi laringelui, cancerului vezical şi bolii Hodgkin.
- Reduce tulburările respiratorii. Castravetele amar previne boli respiratorii comune, cum ar fi răceala sau gripa. Poate face acest lucru prin creşterea detoxifierii, îmbunătăţirea fluxului sanguin, scăderea inflamaţiei şi scăderea daunelor provocate de radicalii liberi. Poţi folosi sucul, fructele şi seminţele pentru a trata tusea şi pentru a scăpa de excesul de mucus.
- Tratează inflamaţiile şi rănile cutanate. Studiile au descoperit compuşi antiinflamatori în castravetele amar. Aceşti compuşi tratează, de exemplu, afecţiuni ale pielii cum ar fi eczema şi psoriazisul. Cu proprietăţile sale antibacteriene, este excelent pentru tratarea infecţiilor cutanate şi a rănilor, fără utilizarea antibioticelor convenţionale.
- Previne obezitatea şi bolile cardiace. Castravetele amar poate stimula metabolismul. În plus, poate echilibra hormonii legaţi de diabet. Acest lucru e benefic în prevenirea obezităţii, precum şi a altor simptome legate de sindromul metabolic şi bolile cardiovasculare, cum ar fi colesterolul ridicat şi hipertensiunea arterială, conform www.sfatnaturist.ro.