Cât de repede poate gândi creierul uman? Descoperirea uluitoare care a suprins specialiștii din întreaga lume
Poate că mulți dintre noi ne-am întrebat, de-a lungul timpului, cât de repede poate gândi creierul uman? Potrivit specialiștilor, răspunsul la această întrebare poate să ne surprindă! Se pare că, în realitate, mintea noastră este mult mai lentă decât am putea avea impresia!
Creierul uman rămâne una dintre cele mai fascinante și puternice creații ale naturii, iar specialiștii încă încearcă să dezlege misterele pe care acest organ le ascunde. Însă, mintea noastră are și limite, iar atunci când vine vorba despre viteza maximă la care se poate gândi, mulți dintre noi putem fi surprinși de cât de lent este, de fapt, creierul.
Mai precis, specialiștii au descoperit faptul că, în ciuda faptului că acest organ primește date senzoriale la peste un miliard de biți pe secundă, el nu poate procesa aceste informații decât la o viteză mult mai mică, de numai 10 biți în fiecare secundă!
Cât de repede poate gândi creierul uman
Practic, în timp ce informațiile ajung în creierul nostru la o viteză incredibilă, acestea nu pot fi procesate efectiv decât mult mai lent.
Iar discrepanța sesizată de specialiști a surprins experții, care au precizat că în viața de zi cu zi, cei mai mulți dintre noi deja devenim anxioși atunci când viteza Internetului scade sub 100 de megabiți pe secundă. Însă, se pare că mintea noastră funcționează într-un ritm mult mai lent!
Cum s-a descoperit această viteză
Pentru a descoperi această viteză maximă de gândire, specialiștii de la Caltech au calculat numărul de biți necesari pentru a finaliza o sarcină precum rezolvarea unui cub Rubik. Iar nici chiar cei mai impresionanți experți în memorie, care pot rezolva astfel de provocări în câteva secunde, rata de procesare a informațiilor nu a depășit 10 biți pe secundă.
Experții spun că un singur neuron este de ajuns pentru ca mintea noastră să ajungă la o decizie de „da”, sau „nu”. Însă, chiar dacă creierul nostru conține miliarde de neuroni, aceștia par să funcționeze la o rată maximă de 10 biți pe secundă.