Medicul Vlad Ciurea ne spune ce alimente pot să ne obosească creierul! „Cred că de 10 ani nu am mai mâncat”

Deja știm cu toții faptul că dieta ae un rol extrem de important pentru sănătatea noastră. Însă, nu trebuie să uităm faptul că unele alimente nu ne vor modifica doar greutatea, ci și modul în care creierul nostru funcționează! Iar potrivit faimosului neurochirurg Vlad Ciurea, două produse foarte populare în țara noastră ne fac să ne simțim extenuați!

Pâinea se numără printre aceste alimente periculoase
Pâinea se numără printre aceste alimente periculoase

Toate aspectele sănătății noastre sunt influențate de alimentele pe care le consumăm, nu numai greutatea. Iar în timp ce unele produse ne vor fi de mare ajutor, altele ne pot afecta în mod negativ organismul, în moduri destul de surprinzătoare! De exemplu, potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea, anumite alimente pot chiar să ne facă să ne simțim mult mai obosiți!

Iar aici este vorba despre un produs extrem de popular în țara noastră, pe care îl consumăm zilnic! Mai precis, este vorba despre simpla pâine, care ne poate afecta activitatea cerebrală. Specialistul ne spune că aceasta trebuie consumată cu moderație, pentru a nu suferi probleme din cauza ei.

Pâinea ne poate afecta activitatea cerebrală

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre efectele pe care pâinea le are asupra creierului nostru, cât și despre nevoia de a o consuma cu moderație.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat acesta, potrivit Antena 3 CNN.

Cartofii pot fi la fel de periculoși

De asemenea, specialistul a mai vorbit și despre un alt aliment extrem de popular în România, dar care afectează în mod negativ creierul nostru. Este vorba despre cartofi, pe care medicul spune că nu îi mai consumă de ani de zile.

„Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a spus Vlad Ciurea. Astfel de alimente trebuiesc consumate cu moderație, pentru a nu deveni periculoase organismului nostru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mecegai si umiditate la geamuri jpg
carte pixabay jpg
Factura curent energie electrica FOTO Shutterstock jpg
sous vide aeno bucatarie de inalta clasa la domiciliu3 jpg
foto3 avion tarom jpg
papuci la usa jpg
baiat copil isi sufla nasul racit raceala masa fructe shutterstock 5152459 0 jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net