Ce boli tratăm cu ceapă

6 septembrie 2016 21:36   Sănătate
Ultima actualizare:

Ceapa, alimentul nelipsit din bucătăria oricărei gospodine, este un remediu pentru multe probleme de sănătate. Un adevărat antibiotic natural, ea îţi fortifică sistemul imunitar, previne diabetul, bolile de inimă şi îţi menţine pielea tânără.

Consumată în stare crudă, sub formă de suc sau chiar ceai de frunze uscate, ceapa este miraculoasă mai ales în cazul afecţiunilor cauzate de gripă sau răceală.Datorită flavonoizilor şi sulfului, menţine nivelul colesterolului la limite normale, previne diabetul, artrita şi bolile de inimă.Antioxidanţii puternici reglează tensiunea arterială şi previn bolile cardiovasculare. Ceaiul de ceapă este eficient în caz de angină pectorală, ateroscleroză, crampe musculare.Ceapa previne instalarea cancerului şi acest lucru a fost deja dovedit în urma mai multor teste. S-a demonstrat faptul că persoanele care consumă ceapă şi usturoi în mod constant au protecţie importantă împotriva cancerului. Responsabili de această barieră protectoare sunt flavonoizii din ceapă.Ceaiul de ceapă alina durerile şi inflamaţiile gâtului. Adaugă foile de la o ceapă în apă care clocoteşte pentru trei-patru minute, apoi bea.Ceapa calmează muşcăturile de insecte. Se taie o ceapă în două şi se frecţionează locul inflamat.Sucul de ceapă reduce mătreaţa şi combate căderea părului. Se aplică înainte de spălare şi se lasă să acţioneze 20-30 de minute. Apoi se spală părul cu şampon.Pentru a combate acneea, este foarte eficient mixul preparat din suc de ceapă şi ulei de măsline. Se aplică pe ten şi după 20 de minute se clăteşte cu apă călduţă.Ceapa te scapă şi de bătături! Toac-o mărunt, amestec-o cu oţet de mere şi păstreaz-o peste noapte, apoi aplică direct pe zonele cu probleme, conform www.alegesanatos.ro.Pentru a scăpa de vergeturi, amestecă sucul de la 2 cepe cu o lingură de glicerină şi aplică pe zonele afectate.

Mai multe