Ce mezeluri sănătoase poți să găsești în supermarket. Mihaela Bilic spune care sunt cele mai bune pentru consum

9 noiembrie 2025 7:00   Sănătate

Mihaela Bilic, cunoscută drept nutriționistul vedetelor, oferă informații despre mezelurile pe care mulți români le consumă. Iată care sunt recomandările sale pentru mezeluri care nu să nu afecteze sănătatea. 

Mihaela Bilic și-a obișnuit comunitatea de oameni care o urmăresc pe rețelele de socializare cu informații zilnice despre sănătate și alimentație. Vedeta vine cu sfaturi de care mulți țin cont și abordează diverse teme interesante. 

Mihaela Bilic: „Mezelurile sunt intense în gust”  

Medicul nutriționist ne îndeamnă să cumpărăm mezeluri care sunt proaspete și să le consumăm în cantități moderate. Mihaela Bilic recomandă ca cele crud-uscate să fie pe primul loc. 

Mihaela Bilic consideră mezelurile crud-uscate ca fiind premium, deoarece procesul de facere nu presupune adăugarea anumitor substanțe. De asemenea, pe lângă faptul că sunt sănătoase, au un gust mult mai intens și mai bun. 

„Un produs, de exemplu, de 100 de grame, a fost obținut din 150 sau 120 de grame de carne. Astea sunt, aș spune, mezelurile premium, mezelurile crud-uscate, deci asupra cărora nu s-a intervenit din exterior cu niciun fel de substanță.

Efectiv carnea respectivă a fost amestecată cu grăsime sau bucata de carne care conținea deja grăsimea de la animal a fost pusă la afumat, la fezandat. Mezelurile sunt intense în gust”, a spus Mihaela Bilic, notează csid.ro.

Care este porția corectă pe care trebuie să o consumăm 

Medicul nutriționist ne sfătuiește alegem corect mezelurile pe care le mâncăm, să le tăiem în felii subțiri. De asemenea, ne recomandă să consumăm mezeluri în cantități corecte, între 30 și 50 de grame. 

„Atunci când le consumăm trebuie să le tăiem extrem de subțire. Porția corectă de mezeluri, pentru că de aici vine toată problema, trebuie să fie mult mai mică decât de carne.

Deci dacă la carne avem porție corectă de 125-150 de grame, la mezeluri, cum ar fi salamul de Sibiu, porția corectă este ca și la brânzeturi – 30-50 de grame”, a mai spus Mihaela Bilic.

Mai multe