Cea mai bună umplutură pentru ciupercile la cuptor. Recomandarea Mihaelei Bilic: „Nu există în tradiția culinară a altor țări”
Pe lângă faptul că sunt sănătoase și au foarte multe proprietăți, ciupercile gătite la cuptor sunt o adevărată delicatesă. În cele mai multe cazuri sunt umplute cu brânzeturi sau diferite umpluturi, însă Mihaela Bilic vine cu o recomandare pentru a obține un preparat nemaipomenit de bun.

Potrivit informațiilor oferite de medicul nutriționist, dintre toate brânzeturile cu care pot fi umplute ciupercile gătite la cuptor, cea mai bună este brânza de burduf. Această brânză este preferata multor persoane, mai ales când se regăsește în diferite combinații gastronomice.
Mihaela Bilic: „Câte nu poți face cu brânza de burduf”
Datorită aptului că este frământată și fermentată, și că are un gust iute-picant, brânza de burduf oferă un plus de aromă și gust mâncărurilor în care o adăugăm. Recomandarea Mihaelei Bilic este umplutura de brânză de burduf pentru ciupercile gătite în cuptor.
„Care este cea mai bună umplutură pentru ciupercile la cuptor? Brânza de burduf!
Nu există, în tradiția culinară a altor țări, ceea ce noi numim „brânză de burduf” – o brânză frământată și fermentată, cu gust puternic, iute-picant, ușor sfărâmicioasă și înecăcioasă.
Câte nu poți face cu brânza de burduf: mâncată ca atare, cu mămăligă, pusă peste cartofi sau legume la cuptor, adăugată la paste și pizza, în omletă sau în pilaf. Tot brânza de burduf poate sta lângă oul ochi de dimineață sau poate completa tochitura românească”, recomandă Mihaela Bilic, în mediul online.

Idei de mese cu brânză de burduf
De asemenea, brânza de burduf poate fi consumată și pe pâine prăjită, sau alături de cartofi copți și alte legume la grătar.
„Dacă o întinzi pe pâine prăjită și o pui un minut la cuptor, obții cele mai bune crostini din lume! O poți presăra peste salate – merge foarte bine cu cartofii copți și legumele la grătar (mai ales dovlecei sau ardei gras) – iar pentru ciupercile la cuptor este un ingredient obligatoriu.
Brânza de burduf e mai gustoasă și mai puțin grasă decât orice cașcaval, nu se topește, ci se rumenește, și e unică… trăiește doar pe plaiuri mioritice”, mai explică Mihaela Bilic.




































