Ceaiul alb, de ajutor în curele de slăbire
Ceaiul alb provine din aceeași plantă ca și cel negru sau verde, însă conține mai puțină cofeină decât celelalte două. Are multe proprietăți vindecătoare, de la detoxifiere și creșterea imunității, la slăbit sănătos.
Mugurii proaspeți și frunzele tinere ale plantei Camellia sinensis sunt lăsați să se usuce la lumina naturală a soarelui înainte de a fi foarte puțin procesate, pentru a preveni oxidarea lor ulterioară. În acest fel se păstrează nu numai savoarea delicată a ceaiului alb, dar sunt reținute și cele mai mari cantități ale produșilor chimici responsabili pentru efectele asupra sănătății, deoarece este cel mai puțin procesat ceai. Ceaiul alb se prepară foarte simplu: se adaugă o linguriță de plantă la 250 ml apă fierbinte și se lasă la infuzat 8-10 minute.
Se strecoară și se bea simplu. Trebuie avută în vedere temperatura apei pentru infuzie: nu trebuie să depășească 80-85 grade C. Una dintre cele mai importante beneficii ale ceaiului alb este ajutorul dat în curele de slăbire, când este indicat să bei zilnic 3 căni. El conține ingrediente active care inhibă pofta de mâncare și te ajută să slăbești armonios.
În plus, are un rol important în întreținerea și fortifierea organismului. Mai mult, consumul frecvent de ceai alb scade nivelul colesterolului, ajută la reducerea nivelului de zaharuri din sânge, scade riscul apariției atacurilor de cord, detoxifică ficatul, reduce stresul și oferă un plus de energie, previne apariția celulelor canceroase, menține dinții și gingiile sănătoase și puternice, este benefic persoanelor care suferă de artrită sau osteoporoză, întărește sistemul imunitar și protejează împotriva infecțiilor virale și bacteriene.