Ceaiul consumat de coreence care le ajută să arate tinere chiar și la 50 de ani. BONUS: Le protejează ochii și celulele, au un sistem imunitar de fier și energie cât e ziua de lungă

11 decembrie 2024 8:23   Sănătate

Ceaiul este cea mai populară băutură din lume, după apă. Iar această popularitate nu se datorează doar gustului pe care îl are, ci și datorită proprietăților benefice pe care le aduce organismului. De exemplu, coreencele beau un ceai anume, care le ajută să își mențină un ten perfect, chiar și la vârste înaintate.

Ceaiurile au nenumărate efecte benefice pentru sănătate, iar printre acestea se numără și faptul că anumite ceaiuri ne pot ajuta să avem un ten perfect, chiar și atunci când trecem de pragul de 50 de ani. Acest lucru este bine cunoscut de femeile din Coreea de Sud, care consumă un ceai numit boricha, pentru a-și menține un aspect mai tânăr.

Practic, boricha este un ceai de orz prăjit, însă nu este singura astfel de băutură pe care coreencele o consumă pentru a avea un ten mai frumos. Ele mai beau și nokcha, adică un ceai verde coreean.

Ceaiul coreean perfect pentru un ten mai frumos

Faimosul boricha are nenumărate avantaje pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de antioxidanți pe care îl are. El este util în combaterea radicalilor liberi, așa că poate preveni îmbătrânirea prematură. În plus, el sprijină digestia, ajută la detoxifiere și poate regla nivelul de zahăr din sânge. În plus, cum boricha nu are cofeină, el poate fi consumat la orice oră din zi!

Iar în ce privește ceaiul verde nokcha, acesta conține polifenoli și catechine. Acestea pot stimula regenerarea celulară, reduc inflamația și pot să ne ofere un ten mai luminos! În plus, acest ceai ne poate susține și sistemul imunitar.

Ceaiul este băut de secole

Boricha nu este un fenomen nou, printre coreence. Această băutură face parte din cultura coreeană de secole, iar pe lângă efectul pe care îl are asupra tenului, el are și un gust foarte plăcut.

Ceaiul de orz este consumat în această cultură de mai bine de un mileniu, iar în timp, el a devenit nu doar o simplă băutură, ci un adevărat simbol cultural. Practic, pentru acest ceai ne trebuie cam o cană de orz și 4 – 6 căni de apă.

Orzul se prăjește în tigaie vreme de 5 – 7 minute, fără să adăugăm ulei. Apoi, punem apa pe foc, iar atunci când începe să fiarbă, adăugăm orzul. Acum, trebuie să lăsăm focul mai mic și să lăsăm ceaiul vreme de 15 – 20 de minute. Apoi, luăm ibricul de pe foc și îl scurgem într-o cană. El poate fi servit rece, fierbinte, îndulcit, sau fără oricare alt ingredient în plus.

Mai multe