Cele mai bune ceaiuri care te mențin tânăr
Păstrarea tinereții cât mai mult timp posibil este dorința oricui. Iată că există alimente și plante medicinale care pot încetini efectele înaintării în vârstă asupra corpului și minții, ajutându-ne să ne păstrăm mai mult timp prospețimea și sănătatea.
Iată trei plante care ne ajută în acest sens!
Ceaiul alb
Datorită cantității mari de catechine pe care le conține, ceaiul alb este considerat cel mai puternic antioxidant. El este cunoscut pentru proprietățile sale de a reduce semnele îmbătrânirii premature și de a proteja sănătatea, deoarece ajută la evitarea apariției bolilor prin efectul său stimulant asupra sistemului imunitar. Ceaiul alb se servește sub formă de infuzie: o linguriță de ceai la o cană de apă, lasată la infuzat 5-8 minute.
Ceaiul verde
Este un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor și factor de protecție anticancer. Ceaiul verde conține diferiți antioxidanți, printre care menționăm vitaminele A, C și E, seleniu, melatonină, coenzima Q10, betacaroten și flavonoizi. Însă elementul cel mai important din ceaiul verde sunt catechinele, care sunt flavonoizi puternici. Pe baza acestor argumente se poate afirma că ceaiul verde poate încetini procesul de îmbătrânire. Cea mai bună modalitate de a consuma ceaiul verde este sub formă de infuzie, o linguriță de ceai la o cană de apă. Lăsați la infuzat între 2 și 5 minute.
Ceaiul de rozmarin
Se spune că rozmarinul are capacitatea de a încetini procesele de îmbătrânire, îmbunătățind starea pielii și a creierului. Beneficiile sale în cazul tulburărilor neurologice îl recomandă pentru prevenirea problemelor cauzate de boli grave precum Alzheimer sau demența. Rozmarinul se poate folosi atât sub formă de infuzie (o linguriță de plantă se lasă la infuzat într-o cană de apă caldă) sau ca macerat, iar în acest caz, planta se lasă în apă la temperatura camerei peste noapte, dimineața se strecoară și se bea, conform www.cunoastelumea.ro.