Cele mai bune reţete pentru dieta cu in: cum poţi să iţi îmbunătăţeşti regimul pentru a slăbi cu uşurinţă

22 februarie 2023 13:44   Sănătate
Ultima actualizare:

Inul este unul dintre alimentele ideale de folosit în dieta de slăbit. O porție de semințe de in oferă o cantitate generoasă de proteine, fibre și acizi grași omega 3. Astfel, inul poate contribui la scăderea riscului de apariție a unor tipuri de cancer, la menținerea unei greutăți sănătoase și la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale. Află cele mai bune reţete cu seminţe de in.

Cu o aromă blândă, de nucă și consistența crocantă, semințele de in sunt un ingredient versatil ce poate îmbunătăți gustul și textura aproape oricărei rețete.

Reţete sănătoase şi delicioase pentru dieta cu in

Inul este un aliment ce poate fi consumat sub mai multe modalităţi.

Ceai de semințe de in

Adaugă aceste semințe în ceaiul tău și vei vedea cum scazi în greutate. Iată cum să îl prepari:

Ingrediente: 1 lingură de pudră de semințe de in, scorțișoară, miere (după gust), 1,5 căni de apă

Mod de preparare: Puneţi apa la fiert timp de 2-3 minute. Ulterior adăugaţi vârf de cuțit de scorțișoară și pudra de semințe de in. Mai fierbeţi pentru aproximativ 8 minute, în timp ce amestecaţi. După fierbere, streuraţi ceaiul şi servişi cu miere sua suc de lămâie după gust. 

Semințe de in și iaurt

Am aflat cât de bine funcționează semințele de in pentru pierderea în greutate, dar știai că iaurtul este o sursă bogată în proteine, care accelerează metabolismul și, de asemenea, te menține sătulă mai mult timp? Atunci când iaurtul este amestecat cu semințe de in, devine o modalitate perfectă pentru pierderea în greutate, preparatul fiind bogat in poteine, calciu şi vitamina D.

Smoothie din semințe de in

Smoothie-ul din semințe de in este un mod sănătos de a-ți începe ziua. Adăugarea semințelor de in în smoothie-ul vă poate ajuta să ajungeţi la o stare de saţietate pentru mai multe ore. 

Ingrediente: 1 cană de apă, 2 linguri de semințe de in, 1 cană de spanac proaspăt, 1 cană de căpșuni congelate, 1 cană de bucăţi de banane 

Mod de preparare: Combinați toate ingredientele într-un blender și amestecați până la omogenizare. Şi gata, poate fi servit!

Banana bread cu seminţe de in

Cui nu-i place banana bread? Este nu oar un desert delicios, dar şi unul sănătos!

Ingrediente: ½ cană de semințe de in, 3 banane pasate, ¼ cană de ulei vegetal, ½ cană de zahăr alb, 2 ouă, ½ cești de făină de toate tipurile, ½ linguriță praf de copt, ½ linguriță de bicarbonat de sodiu, ½ linguriță de sare, ¼ cană semințe de in, ½ cană de curmale fără sâmburi tocate

Mod de preparare:  Preîncălziți cuptorul 175 grade C. Ungeți ușor o tavă de pâine de 8x4 inch şi apoi măcinați 1/2 cană de semințe de in. Bateți împreună banana, uleiul, zahărul și ouăle într-un castron mare. Amestecați făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, semințele de in măcinate și 1/4 cană de semințe de in întregi într-un bol separat. Amestecați treptat amestecul de făină în amestecul de banane. Încorporați curmalele. Puneți aluatul cu lingura în tava de pâine pregătită. Coaceți în cuptorul preîncălzit, între 55 și 60 de minute.

Ovăz

Ovăzul este una dintre cele mai hrănitoare preparate. Mai mult decât atât combinaţiile de preparate din ovăz sunt extrem de variate.

Ingrediente: 1 cană de fulgi de ovăz, 1 ceașcă de măr mărunțit, o lingură de suc de portocale, 1 lingură de sirop de arțar, 1,5 căni de lapte de migdale, 1 linguriță de extract de vanilie, 1 lingură de in măcinat, 2 lingurițe de scorțișoară măcinată, 1/4 linguriță de nucșoară măcinată

Mod de preparare: În primul rând, adăugați merele mărunțite și sucul de portocale într-un castron de dimensiuni medii sau într-un recipient pentru prepararea mesei. Amestecați bine și apoi adăugați restul ingredientelor. Când toate ingredientele sunt combinate, puneți-le la frigider pentru cel puțin două ore sau peste noapte. Scoateți din frigider și completați cu garniturile preferate de ovăz peste noapte.

Ce alte alimente se potrivesc în dieta cu in

Inul poate fi folosit în multe preparate, de pildă, poate fi un bun înlocuitor pentru pesmet şi îl puteţi folosi în prepararea chiftelelor, sua în orice preparat ce necesit pesmet. Seminţele de in pot fi folosite în salate verzi sua cele cu pui, ton sau ou. Seminţele de in sunt bune în granola, şi pot fi adaugate chiar şi în supe.

Recomandări şi precauţii pentru dieta cu in

Este de recomandat să folosiţi inul sub formă de pudră, decât întreg. Deși semințele de in sunt asociate cu multe beneficii pentru sănătate, există câteva dezavantaje de luat în considerare, conform Healthline. Pentru început, țineți cont de faptul că semințele de in măcinate sunt bogate în fibre, cu 2 grame ambalate în fiecare lingură (7 grame). În timp ce fibrele sunt benefice, creșterea foarte rapidă a aportului poate duce la probleme digestive, inclusiv gaze și balonare. Deși rare, au fost raportate, de asemenea, reacții alergice la semințele de in și la uleiul de in. În plus, semințele de in pot interacționa cu mai multe medicamente, inclusiv cu anticoagulantele și medicamentele antiplachetare. Deoarece anumiți compuși ai semințelor de in pot imita efectele estrogenului, cei care urmează o terapie hormonală sau care suferă de cancere sensibile la hormoni ar trebui să discute cu medicul lor înainte de a le adăuga în dieta lor. De asemenea, sunteți sfătuiți să fiți precauți dacă sunteți însărcinată sau alăptați

De ce ar trebui să incluzi seminţele de in în dieta ta zilnică

Plin de fibre

Conform Healthline, semințele de in sunt bogate în fibre. Atunci când mâncați alimente bogate în fibre, vă simțiți sătui pentru mai mult timp. Acest lucru poate ajuta la suprimarea dorinței de a mânca dacă reduceți caloriile pentru pierderea în greutate. În plus, tractul tău digestiv este stimulat de alimentele bogate în fibre.

Consumul de fibre este esențial pentru a mișca alimentele prin intestine și pentru a vă menține colonul liber de obstrucții. Este, de asemenea, esențială pentru stabilizarea glicemiei și, da, pentru a vă ajuta să atingeți o greutate sănătoasă.

Sursă de acizi grași omega-3

Semințele de in sunt, de asemenea, pline de acizi grași din lanțul omega-3, care au beneficii dovedite pentru sănătate. Aceștia pot reduce inflamația (care poate contribui la bolile de inimă), ajută la combaterea bolilor autoimune și pot reduce riscul anumitor tipuri de cancer. Ceea ce nu este atât de clar este dacă acești acizi grași au o legătură directă cu demararea pierderii în greutate.

O revizuire sistematică din 2021 privind modul în care omega-3 afectează pierderea în greutate într-un program cu dietă și exerciții fizice a arătat un efect mic spre deloc. Anecdotic, multe persoane susțin afirmația că omega-3 facilitează pierderea în greutate. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a dovedi sau infirma efectul lor.

Sursa de lignină

Lignina este un polimer complex care se găsește în pereții celulari ai multor plante. Ea conferă materiei vegetale o textură lemnoasă sau rigidă. Cercetătorii descoperă că lignina are multe beneficii pe care nu le cunoșteau până acum. Lignina poate reduce tensiunea arterială și poate ajuta la pierderea în greutate, potrivit unor studii recente. Semințele de in sunt bogate în acest material vegetal.

Cum să te menţii motivat în timpul dietei cu in

Nu e uşor poate să ne ţinem de o dietă sau de un antrenament de exerciţii fizice însă, secretul constă în disciplină! E greu să includem un aliment cu care nu sunt obişnuiţi în rutina noastră şi să-l adaptăm la preparatele pe care le servim, pentru că este evident, că o prăjitură cu ciocolată ţi-ar face mai repede cu ochiul, decât un ovăz cu in şi fructe. Cu toate acestea, tocmai v-am prezentat câteva preparate care dovedesc faptul că seminţele de in pot fi consumate în feluri variate şi delicioase. Cum spuneam, disciplina este cheia, odată ce vă impuneţi în mod conştient să vă ţineţi de un program de masă şi de câteva preparate, este imposibil să nu reuşiţi. Paşii mici în fiecare zi, duc la performanţă!

Cât de repede poţi să pierzi în greutate cu dieta cu in

Fiecare organism este diferit, cu nevoi şi probleme diferite. Important în sensul acesta este să consultaţi un nutriţionist care să vă ajute să vă formaţi un program alimentar care se pliază pe nevoile dumneavoastră. Important este să alternaţi alimentaţia cu antrenamentele sportive şi obiceiuri sănătoase care să stimuleze şi ajute origanismul, precum un somn odihnitor sau meditaţia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe