Cireşele, leacul perfect pentru insomnii
11 mai 2018 18:16
Sănătate
Ultima actualizare:
Gustoase, aspectuoase şi hrănitoare, cireşele au apărut pe piaţă şi te îmbie să le bagi în sacoşă. Însă, dincolo de plăcerea de a mânca un castron plin cu cireşe, există şi multe beneficii pentru organism. Iată câteva dintre acestea!
- Antioxidant. Melatonina e un antioxidant excelent pentru calmarea sistemului nervos şi este utilă în caz de insomnii, nevroze, stări de anxietate şi migrene. Deci, dacă vrei să adormi mai repede este suficient să mănânci câteva cireşe.
- Antiinflamatoare. Pigmentul antocianic din cireşe, care dă culoarea roşie fructului, este recunoscut pentru efectele sale de reducere a inflamaţiilor şi a durerilor, reglează nivelul de colesterol din sânge şi trigliceridele şi reduce riscul de boli de inimă şi diabet. De asemenea, poate avea efecte miraculoase şi asupra creierului, prevenind instalarea unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau boala Alzheimer.
- Efect anticancerigen. Studiile avansate privind importanţa nutritivă a consumului de cireşe au relevat că, pe termen lung, aceste fructe au efect anticancerigen, graţie conţinutului crescut de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora.
- Hidratant. Vitamina A din compoziţia cireşelor e excelentă pentru piele deoarece conţine mult betacaroten, nutrient necesar pentru un sistem imunitar puternic şi o piele strălucitoare. Cireşele conţin până la de 20 de ori mai mult betacaroten decât căpşunele sau afinele.
- Ajută la slăbit. Cireşele conţin peste 75% apă, trăsătură care le face ideale în curele de slăbire, deoarece au puţine calorii (63 calorii la 100 g), previn deshidratarea, conferă senzaţia de saţietate, graţie fibrelor solubile din compoziţie, şi scad nivelul colesterolului negativ din organism, conform www.csid.ro.