Cum poți să atenuezi aspectul neplăcut al psoriazisului la scalp
Dacă nu știai, și scalpul poate suferi de psoriazis. Pielea capului se poate umple de pete roșii acoperite de cruste, inclusive la nivelul frunții, cefei sau în spatele urechii. Uite cum poți să atenuezi acest aspect foarte neplăcut!
Afecțiunea nu este contagioasă, iar principala cauză poate fi o tulburare a sistemului imunitar, ce favorizează creșterea și acumularea celulară rapidă. De asemenea, apariția acesteia poate fi favorizată și de factorii genetici.
La nivelul scalpului, psoriazisul poate trece neobservat sau, din contră, poate avea simptome foarte severe, cu mâncărime excesivă. Totodată, vă poate poate influența viață de zi cu zi, poate tulbura somnul și poate duce la apariția infecțiilor pielii și a căderii părului.
Pe lângă tratamentele specific acestei boli, ar trebui să știți ce trebuie și ce nu trebuie să faceți pentru a ameliora psoriazisul scalpului.
Șampoane cu acid salicilic sau gudron de cărbune
„Gudronul de cărbune s-a dovedit eficace în tratamentul psoriazisului scalpului, însă aplicarea să poate fi dificilă. Acidul salicilic, de asemenea, poate fi de folos, însă poate determina căderea părului temporar dacă este lăsat să acționeze prea mult pe scalp. Există anumite soluțîi pentru acești fulgi de mătreață pe care ii înmoaie și, astfel, pot fi înlăturați mai ușor. Însă, pe de altă parte, aceste soluții pot usca părul”, spune dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging.
Nu folosiți substanțe chimice nocive
Produsele sophisticate de styling conțin substanțe dăunătoare atât pielii capului, cât și părului. Dacă renunțați la ele, veți observa îmbunătățiri în timp. Citiți cu atenție etichetele produselor pe care vreți să le cumpărați și alegeți-le pe acelea cu cât mai puține substanțe nocive.
Folosiți produse naturale
Cele mai bune produse pentru par și scalp sunt, de obicei, acelea care pot fi și ingerate. Unele dintre acestea, care pot ameliora semnificativ simptomele psoriazisului scalpului, sunt oțetul din cidru de mere, uleiul de măsline și uleiul de cocos, dar și avocado, folosit sub formă de masca.
Evitați apa fierbinte
Apa fierbinte afectează în mod negativ pielea. Mai ales în cazul acestei afecțiuni este indicată folosirea apei călduțe, pentru că variant fierbine poate agrava simptomele psoriazisului, poate usca și predispune pielea la apariția unei noi erupții.
Nu purtați haine închise la culoare
Ca să vă simțiți confortabil, trebuie să purtați haine deschise la culoare. Cele închise la culoare fac mai vizibilă prezența fulgilor de mătreață și, drept urmare, vă puteți simți stânjeniți.
Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!