De ce e bine să mănânci linte

9 martie 2018 20:45   Sănătate
Ultima actualizare:

Bogată în acid folic, fibre, vitamine şi minerale, lintea ar trebui să se găsească săptămânal în meniul familiei. Este una dintre cele mai sănătoase surse de proteine şi este bine să profitaţi, mai ales dacă ţineţi post. Combate anemia şi ne ajută să trecem cu bine peste momentele de oboseală şi stres.

  • Favorizează tranzitul intestinal. Pentru că este bogată în fibre, normalizează nivelul de colesterol din sânge şi combate constipaţia, prin uşurarea tranzitului intestinal.
  • Conţine antioxidanţi, vitamine şi minerale. Este o sursă excelentă de antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale şi acizi graşi omega 3 şi omega 6. Acidul folic şi magneziul ajută la relaxarea venelor şi arterelor, creşte rezistenţa fizică la efort şi reprezintă o sursă de energie pentru organism. Fosforul joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor, iar fierul este esenţial pentru transportul oxigenului în organism şi pentru formarea globulelor roşii în sânge.
  • Ajută la pierderea în greutate. Lintea este de mare ajutor în curele de slăbire, deoarece conţine foarte puţine calorii, iar fibrele şi proteinele oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.
  • Menţine sănătatea inimii. Fiind bogată în magneziu şi acid folic, contribuie enorm la starea de sănătate a inimii, conform www.alegesanatos.ro.
  • Echilibrează nivelul de zahăr în organism. Un alt avantaj foarte important al conţinutului mare de fibre solubile este că ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Astfel, lintea este recomandată persoanelor care au rezistenţă la insulină, hipoglicemie sau diabet.
  • Ajută sistemul imunitar. Este demonstrat ştiinţific că o digestie sănătoasă este cheia unui sistem imunitar puternic şi a unei rezistenţe sporite la răceli şi gripe. Lintea susţine digestia sănătoasă, fiind o sursă grozavă de vitamine şi minerale, indispensabile unui sistem imunitar bun.
Mai multe