De ce este bine să bei iaurt?

29 aprilie 2019 17:59   Sănătate
Ultima actualizare:

Dacă gama largă de iaurturi de pe piaţă îţi face alegerea dificilă, informează-te ca să poţi decide ce este mai bun pentru tine. Iaurturile neprocesate industrial conţin probiotice, microorganismele vii care menţin echilibrul florei intestinale, lucru esenţial pentru o bună funcţionare a sistemului digestiv şi a celui imunitar.

Iaurtul degresat nu este indicat, ci catalogat drept un aliment bombă, bogat în zaharuri. În primul rând, din lapte s-a eliminat grăsimea, în timp ce s-au adăugat zaharuri pentru a da textura netedă şi gustul care fac iaurtul atât de plăcut. Nici probioticele nu mai funcţionează, tot din cauza degresării. Chiar dacă adaugi fructe peste iaurt, obţii un cocktail încărcat cu multe chimicale, dar nehrănitor.

Iaurtul grecesc este obţinut prin eliminarea zerului, ceea ce îl face să aibă mai multe proteine în raport cu un iaurt obişnuit. Ajută metabolismul tău să funcţioneze corect, datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi şi conţinutului ridicat de vitamina B12. Consumându-l, te vei alege cu un aport sănătos de nutrimente şi vei ajunge mai repede la greutatea dorită.

Iaurtul natural este bun pentru tine, deoarece nu conţine adaos de zahăr sau alte arome. Se obţine prin fermentarea laptelui pasteurizat şi este cel mai uşor de digerat. Prezintă o serie de beneficii, datorate modului în care a fost pregătit. Datorită bacteriilor pe care le conţine, accelerează producerea de celule albe, care luptă împotriva infecţiilor. 

Ideal în curele de slăbire 

Iaurtul este ideal în diete. Cei care consumă iaurt riscă mai puţin să se îngraşe, pentru că acest produs alimentar oferă o senzaţie de saţietate care durează. 

Mai multe