De ce pleoapele lăsate ne pot da migrene și o vedere periferică încețoșată

1 martie 2022 23:18   Sănătate

Pleoapele lăsate ne afectează nu doar din punct de vedere estetic, ci pot avea și efecte nedorite precum migrenele sau o vedere periferică încețoșată.

Cu astfel de probleme se pot confrunta deopotrivă femei, bărbați, tineri sau oameni mai în vârstă. Medicul chirurg estetician Iancu Morad a explicat de ce apar aceste efecte nedorite și de ce blefaroplastia, intervenția prin care se elimină excesul de piele și grăsime de la nivelul pleoapelor, poate fi soluția salvatoare.

Pleoapele lăsate afectează vederea periferică

Odată cu înaintarea în vârstă, sau din cauze genetice, pielea din jurul ochilor își pierde din fermitate. În zona pleoapelor inferioare, din cauza excesului de grăsime, se formează pungi inestetice, iar, la nivelul pleoapelor superioare, apare surplusul de piele care ne conferă un aspect trist și obosit, îngreunând pleoapele și acoperind chiar zona superior laterală a ochilor.

În acest fel vederea periferică poate fi afectată, ceea ce poate îngreuna desfășurarea normală a activităților de zi cu zi. Sunt foarte mulți oameni care se confruntă cu această problemă, iar, în cazul lor, soluția este de a elimina excesul de piele din acea zonă.”, a explicat medicul.

Ce este blefaroplastia

Intervenția se numește blefaroplastie, iar, în prezent, o putem realiza rapid și sigur în clinică, doar cu anestezie locală și fără a fi nevoie de internare. Pe lângă faptul că este o procedură cosmetică, ea întinerind considerabil aspectul estetic, blefaroplastia are astfel și efecte spectaculoase din punct de vedere funcțional. După această intervenție, câmpul vizual se extinde considerabil”, a declarat medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Crește frecvența migrenelor

Poate că este un lucru mai puțin știut, dar pleoapele căzute pot avea tot felul de efecte nedorite. „Pleoapele căzute cresc riscul apariției migrenelor, pacienții din această categorie acuzând dureri de cap frecvente.

Pe lângă aspectul estetic, intervenția de eliminare a excesului de piele și grăsime din zona pleoapelor poate contribui la dispariția migrenelor. Un studiu realizat recent de oamenii de știință a dovedit că blefaroplastia a contribuit cu 50% la dispariția migrenelor la 90% dintre participanți.”, a adăugat medicul Iancu Morad.

O frunte mai netedă

De asemenea, dacă apelați la această intervenție, și alte problemel cu care poate vă confruntați s-ar putea rezolva de la sine.

Persoanele ale căror pleoape superioare le afectează câmpul vizual se pot trezi adesea nevoite să ridice sprâncenele pentru a vedea mai bine. Această acțiune repetată contribuie la apariția ridurilor, ceea ce ne face să părem mai în vârstă decât suntem de fapt.

După efectuarea blefaroplastiei, greutatea dispare și odată cu ea nevoia de a ridica din sprâncene pentru o vedere mai bună. În consecință, blefaroplastia ajută și la reducerea dezvoltării ridurilor din zona frunții.”, a mai sous medicul estetician Iancu Morad.

O privire mai luminoasă

Excesul de piele și grăsime din zona pleoapelor poate împiedica lumina să pătrundă în zona irisului, coloritul ochilor. Asta ne face să avem mai mereu o privire întunecată, greoaie. Prin eliminarea acestui exces, vom obține efectul de privire luminoasă, strălucitoare.”, este de părere specialistul.

Un chip întinerit

Unul din principalele motive pentru care oamenii apelează la blefaroplastie este dorința de a arăta mai tineri. Cu toții avem pielea subțire și delicată în zona pleoapelor. În timp, producția naturală de colagen scade. Ce este colagenul? O proteină naturală care dă fermitate pielii.

Când organismul nu mai produce colagen, pielea se lasă. Blefaroplastia superioară este singura modalitate eficientă și fiabilă de a scăpa de acel exces de piele și de a oferi ochilor un aspect mai tânăr.”, a mai spus medicul.

Un aspect odihnit al ochilor

Cu siguranță tuturor ni s-a întâmplat să ne trezim în mijlocul nopții pentru a bea apă spre exemplu. Dacă ne uităm în oglindă într-un astfel de moment, vom observa că ochii noștri sunt pe jumătate închiși, vizibil obosiți.

Pleoapele lăsate au exact același efect. Fac ca ochii să pară căzuți și parțial închiși. După blefaroplastie, această problemă dispare. Privirea pare odihnită chiar și atunci când poate nu ne-am odihnit neapărat foarte bine.”, a declarat Dr. Iancu Morad.

Mai multă încredere în sine

Se știe că aspectul fizic are un impact major asupra încrederii pe care noi o avem în propria noastră persoană. Dacă ești nemulțumit de felul în care arăți, asta te apasă zi de zi. Este un disconfort de care parcă nu reușești să scapi.

Unii oameni ajung chiar să se ferească să se privească în oglindă ori să facă poze. În cazul persoanelor cu pleoapele lăsate, blefaroplastia nu doar că le rezolvă problema, dar le ridică o greutate de pe umeri, reamintindu-le să se iubească și să se bucure de viață.”, a continuat specialistul.

O viață socială mai activă

Dacă oamenii îți spun des că pari mai mereu obosit, încruntat, pleoapele ar putea fi de vină. Îngustarea ochilor cauzată de lăsarea pleoapelor are drept efect încruntarea sprâncenelor. Interacțiunea cu cei din jur poate fi schimbată major în bine atunci când nu mai pari tot timpul încruntat ci, din contră, vesel, deschis, pozitiv.”, a mai explicat medicul estetician.

Mai puțin timp petrecut în fața oglinzii

Fiecare om reacționează diferit în fața apariției semnelor îmbătrânirii. Unele femei aleg să ascundă aceste semne prin machiaj. Ajung să petreacă mult timp în fața oglinzii desenând și combinând diferite culori pentru a face ca pleoapele lor superioare să pară mai tinere. După blefaroplastie, acest lucru nu mai este necesar. În plus, chiar și machiajul se așază mai bine atunci când pleoapele sunt ferme”, a mai spus Dr. Iancu Morad.

Rezultate pe termen lung

Spre deosebire de multe alte proceduri cosmetice și tratamente anti-îmbătrânire ale căror efecte sunt limitate în timp, blefaroplastia reprezintă o soluție de lungă durată pentru ochii obosiți.

În general, o astfel de procedură bine realizată poate avea efecte care se mențin până la 10-15 ani. Nu este dureroasă, nu necesită timp de recuperare și nu lasă cicatrici.”, a încheiat medicul chirurg.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Mai multe