Fructul din Biblie care ține doctorul la distanță. Este foarte bun pentru prevenirea cancerului și a bolii Alzheimer

25 ianuarie 2024 18:00   Sănătate

Rodia oferă multe beneficii pentru sănătate, datorită conținutului său bogat în nutrienți și substanțe bioactive. Consumul regulat de rodie poate sprijini sănătatea cardiovasculară. Totodată, fructul este recomandat și în tratarea bolii Alzheimer. Totodată, studiile mai arată că un consum regulat poate avea efecte benefice asupra sănătății creierului, îmbunătățind memoria și funcțiile cognitive.

Rodia, o sursă grozavă de vitamine și minerale

 Rodia este unul dintre cele mai puternice fructe antioxidante, în compoziția ei găsindu-se de trei ori mai mulți antioxidanți decât în vinul roșu sau în ceaiul verde. Rodia conține antioxidanți puternici precum polifenoli, tanini și antocianini, esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului. Totodată, este o sursă grozavă de vitamine și minerale. Rodia conține vitamina A, vitamina B5, vitamina C și E, vitamina K, acid folic, dar și minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier.

Rodia, recomandată în tratarea bolii Alzheimer

Studiile arată că antioxidantii conținuți de rodie împiedică apariția procesului de îmbătrânire prematură. Prin urmare, rodia este recomandată chiar și în tratarea bolii Alzheimer. Fructul are proprietăți antiinflamatorii și din acest motiv protejează împotriva astmului, a durerilor în gât, a diareei și a altor boli.

De ce să mănânce rodie femeile însărcinate

Rodia este un fruct minunat de care pot beneficia femeile însărcinate. Este bogată în acid folic, vitamină esențială în diviziunea celulară și indispensabilă în procesul de dezvoltare a fătului.

Protejează organismul de bolile de rinichi

Conținutul ridicat de potasiu din rodii protejează organismul de problemele cu rinichii, dar are și alte efecte benefice, printre care și scăderea ratei de deces. În plus, studiile pe animale au arătat că extractul de rodie poate ajuta la reglarea concentrației de oxalați, calciu și fosfați din sânge, care sunt componente comune ale pietrelor la rinichi.

Previne bolile cardiace

Consumul de rodie menține tensiunea arterială în parametri normali, prevenind infarctul miocardic și alte probleme ale inimii. Antioxidanții din rodie scad, de asemenea, nivelul de colesterol “rău” (LDL-colesterol), prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere.

Rodia, menționată frecvent în Biblie

Este menționată frecvent în Biblie și joacă un rol important în multe tradiții religioase. Rodia, cea izbucnind de semințe abundente de culoare roșie asemănătoare rubinelor din cele mai fine bijuterii, este fructul unuia dintre primii pomi cultivați vreodată de om. Grecii antici credeau că arborele de rodii a răsărit din sângele lui Adonis și a fost plantată pe insula Cipru de Afrodia, Zeița iubirii.

Rodia reprezintă caracterul proeminent în mitul Persefonei, fiica zeiței Demetra și a lui Zeus și căsătoria ei forțată cu Hades, zeul Lumii de Dincolo. Demetra, zeiță a fertilității, fiica lui Chronos și a Rheei, considerându-și fiica dispărută, a intrat în doliu și toate plantele, animalele și oamenii de pe Pământ au încetat să mai crească și să rodească.

Conform legii  Lumii de Dincolo, cine îi trecea hotarul și mânca sau bea ceva în această lume, rămânea pe vecie acolo. Hades  o păcălește pe Persefona să mănânce 6 semințe de rodie. Zeus i-a ordonat fratelui său Hades s-o elibereze pe Persefona și astfel frumoasa zeiță petrece șase luni pe pământ alături de mama sa Demetra și șase luni în lumea de dincolo, alături de Hades. Aceasta este și explicația mitologică greacă a anotimpurilor: când Persefona era cu mama ei, pământul înflorea și culturile creșteau (primăvara și vara); când Persefona se întorcea la Hades, Demetra jelea, iar pământul devenea infertil (toamna și iarna).

Mai multe