Rodia, renumită pentru antioxidanţi. Ce beneficii are

Vitaminele şi substanţele antioxidante prezente conferă rodiei proprietăţi utile pentru a sustine sănătatea organismului din mai multe puncte de vedere. Uite ce beneficii are acest fruct. 

image

Reduce inflamaţia. Rodiile sunt o sursă extrem de bogată în antioxidanţi, cei mai importanţi dintre aceştia fiind polifenolii, dintre care taninurile, acidul elagic şi antocianinele se regăsesc în cantităţile cele mai mari. Prezenţa antioxidanţilor în organism împiedică sau amână procesul de îmbătrânire celulară. Totodată, antioxidanţii ajută şi la estomparea inflamaţiei cronice din organism. 

Protejează de bolile de rinichi. Conţinutul ridicat de potasiu din rodii protejează organismul de problemele cu rinichii, dar are şi alte efecte benefice, printre care şi scăderea ratei de deces. În plus, studiile pe animale au arătat că extractul de rodie poate ajuta la reglarea concentraţiei de oxalaţi, calciu şi fosfaţi din sânge, care sunt componente comune ale pietrelor la rinichi.

De ajutor în digestie. Fructul, coaja, dar şi frunzele de rodie au efecte benefice asupra digestiei, calmând durerile de stomac şi eliminând diareea. Poţi consuma rodia ca atare ori poţi consuma ceai făcut din frunze de rodie pentru a te bucura de efectele pozitive pe care aceasta le are asupra digestiei. De altfel, sucul de rodie poate aduce beneficii persoanelor cu boală inflamatorie intestinală (IBD) şi alte afecţiuni intestinale datorită conţinutului său bogat în polifenoli. 

Previne bolile cardiace. Consumul de rodie menţine tensiunea arterială în parametri normali, prevenind infarctul miocardic şi alte probleme ale inimii. Antioxidanţii din rodie scad, de asemenea, nivelul de colesterol “rău” (LDL-colesterol), prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere.

Benefică pentru anemici. Rodia are un conţinut ridicat de fier, care reduce simptomele neplăcute ale anemiei precum extenuarea, ameţeală şi lipsa energiei ori problemele de auz.

Previne cancerul. Consumul de rodii previne dezvoltarea celulelor canceroase în organism, datorită conţinutului ridicat de flavonoizi, antioxidanţi cu un puternic efect anticancerigen.

Reduce durerile articulare. Gonartroza (numita şi osteoartrita), dar şi alte dureri articulare pot fi ameliorate de consumul de rodie. Întrucât are proprietăţi antiinflamatoare, consumul acesteia va reduce inflamaţiile articulare, calmând durerile provocate de artită. Mai mult decât atât, studiile au arătat că extractul de rodie blochează enzimele care atacă articulaţiile persoanelor care suferă de osteoartrită. 

Elimină infecţiile. Sucul de rodie şi-a dovedit eficienţa în lupta cu infecţiile bacteriologice, dar şi cu cele fungice. S-a demonstrat că acesta ajută la eliminarea ciupercii Candida albicans, dar şi a problemelor de la nivelul cavităţii bucale precum gingivita, conform doc.ro.

image
image
image
image
image
image
elevi jpg
lege angajati (sursa foto Pexels)
bani de Craciun jpg
Portocale jpg
castigatoare loto captura video jpg
1 amenda 56004600 jpg jpeg
Ghetute Mos Nicolae FOTO Shutterstock jpg
Ministrul finanțelor Marcel Boloș vizitează Trezoreria Municipiului București și Trezoreria sector 3, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea