Iată ce nu trebuie pus în frigider!
27 martie 2016 20:58
Sănătate
Ultima actualizare:
Îl găsim în fiecare casă, dar nu este la fel de prietenos cu toate legumele şi fructele. Din contră, unora chiar le face mai mult rău decât bine. Iată câteva alimente care nu iubesc frigiderul!
Depozitarea alimentelor este foarte importantă pentru păstrarea aromei şi a texturii. Specialiştii în nutriţie spun că, dacă nu este respectată temperatura de păstrare, ne putem îmbolnăvi, conform www.alegesanatos.ro.
- Bananele nu trebuie puse în frigider, deoarece se vor înnegri, iar procesul de coacere încetineşte. Ţine-le la temperatura camerei, cu cozile înfăşurate în staniol.
- Cartofii trebuie păstraţi într-un loc întunecat şi răcoros. Nu trebuie băgaţi în frigider, întrucât temperaturile scăzute transformă amidonul în zahăr şi-şi va modifica gustul. Totodată, este afectată şi textura.
- Mierea nu are ce căuta în frigider. Temperatura rece duce la cristalizarea mierii.
- Ceapa se păstrează în cămară, în nici un caz în frigider, pentru că va mucegăi. Într-un mediu rece, foile cepei încep să se strice, iar miezul se înmoaie.
- Avocado trebuie ţinut la temperatura cămarei, pentru că altfel nu se va mai coace.
- Usturoiul va mucegăi dacă îl vei ţine în frigider. El trebuie pus într-un loc răcoros şi întunecat.
- Uleiul de măsline se depozitează în cămară. Păstrat la frigider, el va deveni vâscos din cauza temperaturii scăzute.