Lămâia, efecte uimitoare pentru sănătate. Să nu arunci niciodată coaja ei

24 februarie 2022 15:52   Sănătate

Lămâia îmbunătățește imunitatea, întărește vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii, rezolvă indigestiile şi chiar reduce temperatura corpului. Folosește lămai sub orice formă: de suc, în ceai, în alte băuturi, ca dressing la salate, sub formă de cataplasmă sau atunci când faci baie. Vei avea numai de căștigat. 

Indigestie și constipație

Lămâia acționează că un purificator al sângelui și ca un agent de curățare. Astfel, se pot adăuga câteva picături de lămâie într-un pahar cu apă sau chiar în farfuria cu mâncare. Mai mult, o limonadă la micul dejun, dintr-o lămâie proaspătă, în care adaugi câteva frunze de mentă sau semințe de fenicul zdrobite, este întotdeauna binevenită. Se poate bea atât la prânz, cât și la cină.

Febră

Sucul de lămâie este recomandat pentru persoanele care au răceală, gripă sau febră. Acesta are rolul de a declanșa transpirația și de a diminua febra. Sucul de lămâie poate ajuta în terapia problemelor respiratorii datorită concentrației bogate de vitamina C. 

Dantură

Dacă se aplică suc proaspăt de lămâie pe zonele dureroase ale dinților, durerea se poate ameliora. De asemenea, masajul cu suc de lămâie oprește sângerarea gingiilor și elimină mirosul neplăcut al acestora. În plus, lămâia poate fi folosită la curățarea periodică a dinților, adăugând o picătură de suc pe pasta de dinți utilizată.

Păr și piele

Aplicat pe scalp, sucul de lămâie poate trata mătrața și căderea părului. Dacă părul va fi clătit după fiecare spălare cu lămâie, acesta va avea o strălucire naturală. Fiind un medicament antiseptic natural, sucul de lămâie poate vindeca arsurile solare, înțepăturile de insecte, acneea și eczemele. Acesta are efect antiîmbătrânire, elimină ridurile fine și previne apariția punctelor negre. 

Hemoragii interne

Întrucât lămâia are proprietăți antiseptice și stiptice, ea poate opri hemoragiile interne. Se poate aplica suc de lămâie pe tampoane mici de bumbac care vor fi introduse în interiorul nărilor pentru a se opri sângerările nazale.

Relaxarea picioarelor

Lămâia este un agent antiseptic și aromatic cu rol benefic în relaxarea picioarelor. Se va adauga puțin suc de lămâie în apă caldă și se vor introduce picioarele pentru a se obține efectul local de calmare.

Hipertensiune arterială

Consumul de suc de lămâie este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni cardiace deoarece conține potasiu. Acesta ține sub control hipertensiunea arterială, amețeala, greața și stimulează instalarea unei stări generale de relaxare atât a corpului cât și a minții, contribuind la reducerea stresului psihic și a depresiei, conform sfatulmedicului.ro.

Coaja are mai multe vitamine decât sucul

Când folosiți o lămâie, păstrați și cojile! Ele conțin de 5 până la 10 ori mai multe vitamine decât sucul și beneficiază de mai multe vitamine și nutrienți decât lămâia în sine. Reprezintă o sursă prețioasă de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic și betacaroten. Cu un singur amendament: asigurați-vă că lămâile sunt 100% organice, crescute bio, fără pesticide și alte substanțe chimice.

100 g de coajă de lămâie conțin 314 mg de calciu, 160 mg de potasiu, 129 mg de vitamina C, 10,6 g de fibre. Combate răceala, favorizează procesul de digestie, previne apariția artritei, ajută la sănătatea inimii, scade colesterolul rău și contribuie la reducerea stresului oxidativ și la eliminarea toxinelor din organism.

Puteți urmări știrile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Mai multe