Cum îţi ajută organismul sucul de portocale

Ultima actualizare:

Bine e să-ţi începi ziua cu un suc de portocale, este îndemnul nutriţioniştilor. Şi asta pentru că nu este doar o băutură răcoritoare, ci are şi valoare nutriţională, fiind bogat în vitamine şi minerale. Şi nu numai, întrucât portocala este un excelent antiinflamator şi antioxidant.

Vitamina C. Două pahare de suc de portocale pe zi poate creşte concentraţia de vitamina C din organism cu 40-64%. Vitamina C este o vitamină esenţială care nu poate fi sintetizată de corpul uman, o substanţă care protejează organismul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi, molecule ce pot provoca leziuni ale ţesuturilor şi îmbătrânire precoce. 

Stimulează sistemul imunitar. Sucul de portocale susţine funcţia sistemului imunitar şi are un rol important în prevenirea răcelilor şi a infecţiilor. Prin întărirea sistemului imunitar, creşte rezistenţa organismului la infecţii. Sucul portocalelor reduce riscul formării calculilor renali şi al instalării bolilor de rinichi.

Protecţie împotriva inflamaţiei. Aportul de glucoză al meselor bogate în grăsimi pot declanşa reacţii inflamatorii în organism. Reacţiile inflamatorii duc la dezvoltarea rezistenţei crescute la insulină, cauza frecventă a diabetului zaharat de tip 2 şi a aterosclerozei, rigidizarea pereţilor vaselor de sânge cauzată de depunerile de grăsimi. Consumul de suc de portocale, carbohidraţi, dar şi grăsimi sănătoase previne apariţia inflamaţiei în organism - o măsură preventivă eficace împotriva rezistenţei la insulină şi a aterosclerozei. 

Îmbunătăţeşte tensiunea arterială. Sucul de portocale conţine hesperidina, un pigment sănătos al plantelor, solubil în apă. Hesperidina ajută la îmbunătăţirea activităţii vaselor mici de sânge, a tensiunii arteriale şi reduce valoarea biomarkerilor specifici riscului crescut de apariţie a bolilor cardiovasculare, la persoanele susceptibile de a dezvolta boli de inimă. 

Scade colesterolul. Consumul constant de suc de portocale poate determina scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate scăzută la persoanele cu un nivel ridicat de colesterol. Totuşi, mecanismul din spatele îmbunătăţirii acestui proces este încă neclar. Sucul de portocale ajută în lupta cu indigestia, constipaţia, dar şi alte probleme digestive, conform sfatulmedicului.ro. 

Ce beneficii are portocala în cosmetică 

Conţinutul crescut de vitamina C din portocale protejează pielea de efectul nociv al razelor soarelui şi al poluării, previne apariţia ridurilor şi îmbunătăţeşte textura pielii. Acest antioxidant joacă un rol esenţial în formarea colagenului, cel care asigură elasticitate pielii. Acidul citric are puternice efecte exfoliante, înlăturând cu succes celulele moarte de la suprafaţa pielii şi micşorând porii, prevenind astfel apariţia acneei. Ameliorează aspectul ridurilor şi catifelează pielea. Datorită antioxidanţilor din compoziţie, portocalele te protejează de efectul nociv al soarelui, protejându-ţi pielea de diverse probleme şi prevenind totodată cancerul de piele, scrie csid.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net