Lidia Fecioru, remediu natural pentru varice în sezonul rece. Leguma care te scapă de această problemă

24 octombrie 2024 8:09   Sănătate

Varicele constituie una dintre cele mai des întâlnite probleme atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Pe lângă faptul că sunt dureroase, nu sunt nici foarte aspectuoase. Lidia Fecioru explică în ce constă remediul natural care poate rezolva această problemă. 

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a prezentat, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse, leacul pentru tratarea varicelor acasă. Este vorba despre roșiile verzi (gogonele). 

„Acest tratament poate fi făcut pe termen lung”

Roșiile verzi sunt necesare pentru a pune în aplicare trucul pentru tratarea varicelor. Gogonelele, așa cum sunt cunoscute în popor, conțin o substanță toxică - solanină - atunci când sunt crude. Când sunt folosite extern, acestea pot avea calități vindecătoare. 

„Pentru a folosi acest remediu, trebuie să tai roșia în rondele și să o aplici pe zona afectată de varice timp de aproximativ 3 minute. După ce îndepărtezi roșia, zona trebuie bine ștearsă și aplicată o cremă hidratantă, deoarece solanina poate usca pielea.

Acest tratament poate fi făcut pe termen lung, până când se observă efectele dorite, fiind eficient și pentru varicele interne, aflate în mușchi. Acest remediu este simplu de realizat și poate fi folosit în perioada de toamnă, când roșiile verzi sunt disponibile.”, a spus Lidia Fecioru, la antena3.ro.

Băutura care scade glicemia 

Tot la capitolul „leacuri naturale” vorbim și despre băutura care scade glicemia. Informația vine tot din partea Lidiei Fecioru, care a explicat faptul că laptele de dovleac face minuni în acest sens. 

„Există oameni care chiar dacă-și iau tratamentul pentru zahărul ridicat în sânge, au faze din astea, unde li se ridică foarte tare și, pe lângă medicamentul pe care îl iau, ar putea să mai facă un lucru: lapte de dovleac.

Deci, se pune într-o blender 150g de semințe de dovleac curățate, se pun patru pahare de apă și se pune totul bine-bine la blender. Se scoate, se trece printr-o sită să rămână zeama fără pulpiță, după care se toarnă înapoi în bleder, se toarnă o jumătate de linguriță de scorțișoară și patru-cinci prune uscate. Apoi se face iar la blender, se pune amestecul într-un borcan de sticlă și se păstrează la frigider.

Această cantitate se bea 4 zile, cu jumătate de oră înainte de masă, pe stomacul gol. O dată pe zi bem câte 100g, 4 zile: 100 dimineață, 100 la prânz, 100 seara. Apo facem patru zile pauză, iar bem patru zile, iar facem pauză, facem chestia asta de câteva ori.

E foarte bună pentru scăderea rapidă a glicemiei, sunt foarte mulți care au această problemă și e bună și pentru copii și pentru cei maturi”, a dezvăluit Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Mai multe