Motivul nebănuit pentru care se spune că trebuie să pui sare pe toate obiectele noi

18 iulie 2022 17:21   Sănătate
Ultima actualizare:

Sarea este condimentul nelipsit din toate bucătăriile, însă are multe alte întrebuințări. Spre exemplu, dacă ai probleme cu gâtul atunci poți face gargară cu apă și sare, iar dacă arunci un praf de sare peste umăr va da norocul peste tine. Totuși, de ce se spune că trebuie să pui sare în/pe toate obicetele noi?

La începuturi, sarea era foarte scumpă și în unele locuri era folosită chiar ca o monedă. De atunci au apărut foarte multe superstiții ce au în prin plan acest condiment. Cu siguranță ai auzit că vei avea ghinion dacă verși sare. De fapt, dacă facem legătura cu antichitatea, dacă verși sare înseamnă că vei pierde bani din simplul motiv că sarea a fost, la un moment dat, o formă de a plăti pentru diverse obiecte și servicii.

S-ar putea să îți placă și:  Sarea de bucătărie, ajutor de nădejde în gospodărie și la curățenie

Dar, reversul medaliei are legătură cu aruncatul unui praf de sare peste umărul stâng, pentru că se presupune că acolo ar sta așezat diavolul. Obiceiul a fost pornit de persoanele care își permiteau să arunce cu banii (literalmente aruncau câteva grăunte de sare), în speranța că vor lovi spiritele rele și vor pleca din preajma lor.

Italienii sunt „șefi” la capitolul superstiții

În Italia te vei lovi de foarte multe superstiții! Să dai noroc cu apă aduce ghinion, lucru care se va abate asupra ta și dacă încrucișezi mâinile chiar și accidental cu persoana care stă alături de tine la masă. Atinge fier pentru noroc, nu pune 13 oameni la masă, ai grijă unde îți pui pălăria: nu are ce să caute pe pat!

Nu rata nici: Consumul redus de sare ne prelungeşte viaţa

Nu pune pâinea cu susul în jos: aduce ghinion, la fel ca numărul  17, asociat cu moartea, mănâncă linte de Revelion și multe alte astfel de supoziții. De departe cea mai ciudată are la bază sarea, pe care italienii o pun peste tot, atunci când se mută în casă nouă, în mașină, dacă și-au cumpărat mașină, dintr-un motiv uluitor.

Se spune că sarea alungă deochiul și ține spiritele rele departe, dar aduce și noroc. Acesta este motivul pentru care în multe case, chiar și de la noi din țară, poți găsi sare în colțurile camerelor sau un recipient cu puțină sare în portbagajul mașinii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe