Păducelul, bun pentru sănătatea inimii. Conține o mulțime de vitamine benefice

30 ianuarie 2024 15:47   Sănătate

Folosit în scop curativ pentru ameliorarea tulburărilor digestive sau îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, păducelul are o combinaţie unică de vitamine, minerale şi alte componente. Fructele mici şi roşii ale plantei mai sunt utilizate culinar şi decorativ.

Cele mai importante elemente prezente în păducel sunt reprezentate de vitaminele B, acidul folic, vitamina C, catechinele şi alţi antioxidanţi benefici pentru apărarea organismului de efectele radicalilor liberi. Iată care sunt beneficiile păducelului!

Ameliorează durerea în piept

Angina sau durerea în piept poate semnifica o afecţiune mai gravă (infarctul miocardic), însă poate avea nenumărate cauze. Păducelul poate ameliora semnificativ durerile în piept, fiind folosit de mii de ani în medicina tradiţională.

Îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară

Pentru inimă, păducelul poate reduce semnificativ riscul de apariţie a unui eveniment cardiovascular, ameliorând senzaţia de lipsă de aer (dispneea) şi oboseală cronică. Antioxidanţii importanţi din această plantă acţionează pozitiv împotriva radicalilor liberi ce afectează inima.

Stabilizează tensiunea arterială

Păducelul ajută la normalizarea tensiunii arteriale, indiferent că e prea scăzută sau crescută. Datorită elementelor benefice conţinute, acesta este bun atât în cazul hipertensiunii arteriale, cât şi în cazul hipotensiunii.

Întăreşte sistemul imunitar

Pe lângă antioxidanţii ce elimină toxinele din corp, vitamina C din păducel ajută la creşterea activităţii globulelor albe. Acestea fac parte din sistemul imunitar al organismului şi ajută la combaterea virusurilor şi bacteriilor, pentru menţinerea sănătăţii generale.

Ameliorează anxietatea

În medicina tradiţională, păducelul a fost utilizat pentru a trata diverse afecţiuni psihice, precum stresul, anxietatea şi chiar depresia. Acesta poate îmbunătăţi dispoziţia, chiar dacă nu suferiţi de aceste tulburări.

Creşte nivelul de energie

Păducelul are pro­prietatea de a ­dilata arterele coronare, ceea ce permite circulaţia unui flux mai mare de sânge prin organism. Acest fenomen poate creşte nivelul de energie şi agilitatea. Atunci când corpul primeşte suficient sânge oxigenat, sunt îmbunătăţite funcţiile cognitive, creşte nivelul de energie, iar metabolismul este capabil să funcţioneze la un nivel optim.

Îmbunătăţeşte digestia

Există mai multe elemente din păducel care interacţionează cu flora intestinală pentru a îmbunătăţi digestia, iar fibrele conţinute ajută la combaterea constipaţiei, balonării, crampelor sau la ameliorarea simptomelor unor boli mai grave, precum cancerul de colon sau ulcerul. Pe lângă acestea, păducelul e benefic şi pentru eliminarea infecţiilor intestinale, conform farmaciata.ro.

Mai multe