Porumbul fiert, sursă naturală de energie

10 iulie 2017 20:43   Sănătate
Ultima actualizare:

Este perioada în care porumbul este fraged şi numai bun de fiert. Nu ai nici o restricţie, poţi consuma cât pofteşti! Fiert sau copt, cu gustul dulceag, porumbul este şi destul de săţios, oferind energie şi sănătate organismului.

Graţie conţinutului său de fibre, magneziu, fosfor, mangan, vitamina C, vitamina B1, B5, porumbul furnizează multă energie organismului. Magneziul aflat în compozitia sa previne atacurile de inimă, iar acidul folic contribuie la energizare.

  • Elimină toxinele. Chiar dacă prin fierbere se pierde un oarecare procent din substanţele nutritive ale porumbului, totuşi, se păstrează o cantitate semnificativă de nutrienţi, de peste 60%. În plus, consumat în mod regulat, porumbul ajută la eliminarea toxinelor din organism. 100 g de porumb conţin: 59 calorii, 2 proteine, 10 carbohidraţi, 1 lipide, 1 fibre.
  • Previne cancerul la plămâni. Beta-cryptoxanthin, o substanţă care se regăseşte în compoziţia porumbului (şi a fructelor cu coaja portocalie), este eficient în prevenirea cancerului la plămâni, potrivit www.garbo.ro.
  • Efect diuretic. Fibrele din compoziţia porumbului contribuie la reglarea tranzitului intestinal şi la prevenirea bolilor digestive. Consumat frecvent, duce la întărirea sistemului imunitar şi la prevenirea cancerului de colon.
  • Asigură buna dispoziţie. Vitamina B1 este responsabilă de metabolismul eficient al carbohidraţilor şi ajută la menţinerea capacităţilor cognitive, încetinind procesul de îmbătrânire a creierului cu până la 10% în cazul femeilor.
  • De asemenea, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, influenţând în bine starea psihică.
  • Lipsa acestei substanţe duce la instalarea bolii Alzheimer.
  • Scade colesterolul. Aflată şi ea în compoziţia porumbului, vitamina E participă la procesul de reînnoire al celulelor şi produce cantităţi mărite de oxigen în sânge. În plus, scade nivelul colesterolului. De aceea, simplu, fără sare, fără unt, porumbul este indicat în alimentaţie pentru prevenirea apariţiei bolilor de natură cardiovasculară.

Click! Spune: Nu este recomandat consumul boabelor de porumb nepreparate, căci în stare crudă poate produce alergii. De asemenea, evitaţi porumbul modificat genetic! Afectează fertilitatea şi îmbolnăveşte ficatul şi rinichii.

Mai multe