Prunele uscate alungă oboseala şi stresul

23 decembrie 2017 9:45   Sănătate
Ultima actualizare:

Le găseşti tot timpul anului pe piaţă şi sunt deosebit de gustoase. Consumate regulat, prunele uscate te ajută să îţi menţii atât corpul, cât şi mintea sănătoase. Sunt foarte bune pentru memorie, te energizează, previn accidentele vasculare şi îţi menţin şi silueta.

Prunele uscate conţin vitamina A, C şi grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier. În general, fructele uscate sunt surse excelente de fibre solubile, au un indice glicemic scăzut şi previn afecţiunile cardiovasculare şi inflamaţiile interne. Fibrele ajută la normalizarea nivelului de zahăr din sânge, jucând un rol important în prevenirea şi tratarea diabetului de tip 2.

Te scapă de oboseală şi stres. Un important avantaj al consumului de prune îl reprezintă faptul că sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbţie a fierului. Datorită conţinutului natural de zaharuri, prunele au proprietăţi energizante. Ele pot alunga oboseala sau senzaţia de stres.

Benefice pentru oase. Prunele sunt foarte bogate şi în vitamina A: un singur fruct conţine circa 8% din aportul zilnic. Este recunoscut faptul că vitamina A promovează refacerea şi creşterea oaselor. 

Păstrează memoria bună. Prunele uscate mai conţin resveratrol, un antioxidant de 5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic ca vitamina C. Este de mare folos pentru că elimină celulele deteriorate care afecteaza memoria, conform www.alegesanatos.ro.

Combat anemia. Vitamina C, care se găseşte din belşug în prune, combate anemia şi previne reapariţia ei. Aceasta intervine în absorbţia fierului la nivelul organelor digestive, jucând astfel un rol indirect în prevenirea şi tratarea anemiei feriprive.

Previn constipaţia. Pe lângă faptul că ajută tranzitul intestinal, prunele mai sunt cunoscute şi pentru abilitatea lor de a preveni constipaţia, ajutând colonul iritabil.

Ajută la slăbit. Prunele sunt sărace în calorii şi, spre deosebire de fructele proaspete, se pot păstra un timp îndelungat, putând fi achiziţionate pe toată perioada anului. Prin conţinutul ridicat de fibre, ele inhibă pofta de mâncare.

Previn bolile de inimă. Prin conţinutul mare de potasiu, prunele au darul de a menţine presiunea sângelui între limite normale şi, prin urmare, să prevină accidentele vasculare cerebrale.

Mai multe