Remedii simple pentru călcâiele crăpate

30 iunie 2015 22:36   Sănătate
Ultima actualizare:

A venit vara şi sandalele sunt nelipsite din vestimentaţie. În cazul în care călcâiele tale nu sunt în cea mai bună formă, atunci trebuie să repari pielea crăpată. Iată 4 remedii pentru calmarea şi vindecarea călcâielor, pe care le poţi prepara chiar la tine acasă!

  • Cremă cu lămâie, sare, glicerină şi apă de trandafiri. Înmoaie-ţi picioarele într-un vas cu apă caldă, în care pui sare grunjoasă, zeamă de lămâie, glicerină şi apă de trandafiri. După ce stai 15-20 de minute, freacă-te pe călcâie cu un dispozitiv abraziv. Apoi, faci un amestec din o linguriţă de glicerină nediluată, o linguriţă cu apă de trandafiri şi o linguriţă cu zeamă de lămâie şi îl aplici pe călcâie, după care stai aşa toată noaptea. Repetă tratamentul câteva zile.
  • Mierea. Acest produs apicol are efecte antibacteriene puternice. Amestecă o ceaşcă de miere cu o jumătate de găleată de apă caldă. Înmoaie-ţi picioarele 15-20 de minute, apoi îndepărtează încet pielea uscată.
  • Ulei vegetal. Aplică un strat de ulei vegetal în zonele cu crăpături. Pune-ţi o pereche de şosete groase şi lasă-le aşa peste noapte.
  • Cremă cu banane sau cu avocado. Poţi face o mască folosind o banană coaptă şi o jumătate de avocado sau pulpa de la jumătate de nucă de cocos verde. Amestecă totul într-un blender şi aplică apoi pe călcâie, conform blog.magzone.ro.
Mai multe