Rodia, cel mai bun antioxidant

13 noiembrie 2015 22:53   Sănătate
Ultima actualizare:

Cunoscută şi sub denumirea de “fructul dragostei” sau “fructul vieţii”, rodia este un super-aliment. Foarte apreciată pentru proprietăţile sale extraordinare, rodia conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde.

Aceste fructe-minune ţin la distanţă bolile de inimă, ne scapă de stres şi previn îmbătrânirea. Sunt extrem de bogate în nutrienţi. Pot fi consumate în salate, în deserturi, dar mai ales sub formă de suc. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începi să mănânci rodii, potrivit www.doctorulzilei.ro:Previn îmbătrânirea. Datorită cantităţii uriaşe de antioxidanţi pe care o conţine, o doză zilnică de rodie ar putea încetini procesul de îmbătrânire al ADN-ului, susţin cele mai recente studii. S-a descoperit o reducere semnificativă a deteriorării celulelor creierului, muşchilor şi pielii.Protejează rinichii. Cercetările au scos la iveală că un extract din rodii protejează rinichii de toxine ­periculoase.Întăresc sistemul imunitar. Rodiile şi sucul lor conţin o cantitate importantă de vitamina C, esenţială pentru prevenirea îmbolnăvirii, în special în sezonul rece.Previn bolile de inimă. Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun.Protejează ficatul. Sucul de rodii nu doar că protejează ficatul, dar ajută şi la regenerea lui.

Mai multe