Sâmburii de caisă luptă cu cancerul
26 iunie 2017 20:28
Sănătate
Ultima actualizare:
Sâmburii de caisă conține proteine, acizi grași, minerale, dar și vitamine, care ajută organismul chiar și în lupta cu nemilosul cancer.
- Îmbunătățesc memoria. Dacă vrei să ai mereu mintea limpede, consumă câțiva sâmburi în fiecare zi (între 5 și 10), timp de 14 zile. Miezul conține fosfor, care tonifiază memoria, iar acetilcolina și lecitina te ajută în procesul de memorare, potrivit www.ele.ro.
- Distrug cancerul. Sâmburii de caisă conțin din belsug vitamina B17, cunoscută și sub denumirea de „amigdalină”, care are efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să le elimine din organism. În cazul cancerului de sân și al celui de plămâni, curele se fac de câte o lună, cu pauză de două săptămâni între ele. Pentru cancerul de colon se recomandă consumul caiselor proaspete, acestea conțin pectină, o fibră alimentară solubilă.
- Combat îmbătrânirea prematură. Responsabile pentru un tonus muscular bun sunt vitaminele C și E, precum și betacarotenul. Aceste vitamine acționează împotriva radicalilor liberi și te ajută să te menții tânără. Tratamentele cu sâmburi de caisă, între 5 și 8 la număr, se țin în cure de până la 30 de zile, consumându-se și jumătate de kilogram de caise pe zi.
- Reglează tensiunea arterială. Sâmburii de caisă ajută la menținerea unor valori normale ale pulsului, dar și la ameliorarea durerilor provocate de artrită. Pentru că sunt o sursă de potasiu, sâmburii și caisele sunt recomandați hipertensivilor, în special vara.
- Hrănesc tenul. Din miezul caiselor se extrage ulei, care este folosit în industria cosmetică la produse potrivite pentru hidratarea tenului. Mai este folosit și în masajul aromoterapeutic.