Sucuri minune pentru ficat

13 iulie 2015 20:32   Sănătate
Ultima actualizare:

E unul dintre cele mai importante organe, cel care ne protejează de efectele toxinelor intrate în organism. Ficatul trebuie păstrat într-o stare bună de funcţionare, iar sucurile de detoxifiere ne pot ajuta.

Ficatul trebuie curăţat periodic, pentru a preveni îmbolnăvirea. În cazul în care aveţi o dietă bogată în alimente procesate, nu vă odihniţi suficient, respiraţi mult aer poluat, beţi alcool regulat şi nu consumaţi o cantitate suficientă de nutrienţi, atunci e recomandat să vă detoxifiaţi ficatul, potrivit www.alegesanatos.ro. 

  • Suc de lămâie şi sfeclă roşie: 6 tulpini de ţelină, o jumătate de lămâie, 1 sfeclă roşie, 1 cană coriandru, 1 bucăţică ghimbir ras. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Sucul se serveşte imediat.
  • Suc de morcovi şi sfeclă roşie: 2 morcovi, 2 bucăţi sfeclă roşie, 1 lămâie, un bulb de molură. Se mixează toate ingredientele. Sucul se consumă imediat sau se poate păstra la frigider timp de 24 de ore.
  • Suc de kale şi varză elveţiană: o jumătate de castravete, 2 căni varză kale, o jumătate de lămâie fără coajă, 1 lime fără coajă, 1 cană sfeclă elveţiană. Se procesează toate ingredientele într-un storcător. Se consumă imediat.
  • Suc de portocale şi ţelină: 2 portocale fără coajă, 1 lămâie fără coajă, o jumătate de ţelină, o jumătate de cană cu pătrunjel. Se procesează toate ingredientele în blender. Se consumă imediat.
Mai multe