Trucuri neașteptate cu urzici pentru îngrijirea pielii și a părului

30 martie 2023 6:07   Sănătate

Frunza verde care pișcă folosită foarte mult de credincioși la mâncăruri în postulurile de peste an este deosebit de prețioasă pentru frumusețea pielii și sănătatea părului. Conține vitaminele A, C, K si B, este o sursa naturala de calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, acid linoleic si acid stearic și are proprietăți miraculoase. Leguma minune este folosită de sute de ani pentru a trata o gama larga de boli și pentru înfrumusețare. Iată câteva trucuri cu urzici care vă pot face pielea fină, luminoasă, care vă scapă de acnee și riduri.

Înainte de toate, de ce sunt toți acești nutrienți un adevărat vas de aur pentru sănătatea ta? Ei bine, antioxidanții vă ajută corpul să prevină efectele nocive ale radicalilor liberi în timp ce luptă împotriva inflamației. Fitonutrienții și mineralele vă susțin funcția imunitară, densitatea osoasă, funcțiile sistemului nervos și vă ajută corpul să se detoxifice în mod natural, ceea ce duce la o stare generală de bine. Acest lucru se reflectă și în pielea și părul cu aspect mai strălucitor.

Fie că ai 20 sau 50 de ani, îngrijirea pielii trebuie să fie o prioritate. Dacă îți dorești o piele tânără și strălucitoare, indiferent de vârstă, atunci ține cont de aceste trucuri cu urzici.

Masca cu urzici pentru un păr sănătos și strălucitor

Dacă îţi cade părul, atunci ai putea încerca să foloseşti urzică pentru a scapă de această problema supărătoare. Are un efect tonic şi ajută părul să crească mai repede. Şi, dacă ai probleme cu mătreaţă, ai putea, de asemenea, să foloseşti urzică în acest sens. Dacă îţi doreşti să ai un par strălucitor şi sănătos, atunci această plantă îţi poate veni în ajutor.

Ceaiul de urzică, fie că îl bei, fie că îți clătești părul cu el după spălare are beneficii extraordinare.

Pentru a obţine ceaiul de urzică folosit pentru par, vei lasă timp de 15 minute la infuzat o ceaşcă de urzică proaspătă, mărunţită, într-un litru de apă clocotită. Poţi folosi acest ceai pentru a-ţi clăti părul de fiecare dată când îl speli. Vei obține cu siguranță un par fumos, sănătos și strălucitor.

Trebuie să fii atent și la efectele adverse. Poate provoca iritații sau disconfort gastric.

De asemenea, trebuie să știi că urzica câștigă întotdeauna lupta cu mătreața. În acest sens este nevoie să clătești părul cu o infuzie concentrată din frunze de urzică.

Dacă firul de păr este fragil şi cade mult la fiecare spălare sau la periat, ai nevoie de şamponul-tratament din tinctură de urzică, brusture, ardei iute şi mesteacăn în combinaţie cu gălbenuş de ou.

Este un excelent stimulent al creşterii părului, fiind recomandat şi în timpul tratamentelor oncologice sau a perioadelor solicitante.

Pentru prepararea tincturii îţi trebuie 20 g de urzică uscată, 20 g de brusture, 20 g de ardei iute şi 20 g de mesteacăn, la care adaugi alcool de 90 de grade şi laşi la macerat timp de zece zile.

Când te speli pe cap, frecţionează scalpul energic cu o pastă obţinută din 2 linguri de tinctură, 2 gălbenuşuri de ou şi 4 linguri cu apă. Clăteşti apoi părul de mai multe ori.

Beneficiile urzicilor pentru sanatatea pielii: elimină acneea și întinerește pielea

Beneficiile extractului de frunze de urzică pentru piele și păr sunt multiple. Acesta acționează ca astringent natural, vindecă pielea, regleaza productia naturală de sebum, trateaza acneea și ajută la intreținerea unei pieli impecabile. De asemenea, accelereaza procesul de vindecare a rănilor și arsurilor, ajută la alergiile cutanate și vindeca eczemele.

Bogată în mod natural în vitaminele A, B și C și în minerale, urzica este un ingredient deosebit pentru piele și mai precis pentru pielea cu probleme de diferite tipuri.

Ceiaul de urzici este adesea utilizat pentru a reface echilibrul hormonal al femeilor în timpul sarcinii și după naștere, iar aplicarea lui direct pe piele va reduce rapid acneea. Este foarte util mai ales pentru coșurile care apar în săptămâna de dinaintea sângerării menstruale, precum și pentru imperfecțiunile din timpul menstruației.

Vitamina C este un nutrient esențial pentru piele deoarece neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi și menține aspectul proaspăt și catifelat al tenului. Ceaiul de urzici conține o combinație utilă de vitamina C și vitamina D, prevenind apariția timpurie a ridurilor și a liniilor de expresie.

Pudra de urzică este foarte apreciată de industria cosmetică, utilizată în compoziția unei game largi de produse bio, de la măști de față organice la loțiuni și geluri, iar cei cu ten problematic pot beneficia și de suplimente alimentare precum gumele și ceaiurile din plante care folosesc frunzele plantei de urzică.

De asemenea, ceaiul de urzici uniformizează nuanța tenului și dacă este folosit de două ori pe zi pentru spălarea sau tamponarea tenului va elimina cu succes petele pigmentare cauzate de înaintarea în vârstă sau expunerea excesivă la soare. De asemenea, va diminua și semnele lăsate de acnee, netezind pielea și dându-i un aspect odihnit.

Urzica este deosebit de eficientă în eliminarea toxinelor, luptă împotriva problemelor induse de poluare, cum ar fi pielea uscată sau obosită și ajută la combaterea petelor pielii.

 Cum să prepari acasă produse de îngrijire a pielii cu urzici

Masca de urzica este o curatare excelenta a pielii, care are un puternic efect antiinflamator si racoritor.

Pentru a pregăti toate tipurile de măști de față, folosim de obicei frunze de urzică. Înainte de utilizare, acestea sunt măcinate și umezite cu apă clocotită pentru a elimina proprietățile "arzătoare" ale plantei.

Masca de urzică are un efect de întinerire pronunțat datorită flavonoidelor și taninelor, care ușurează relieful pielii și în același timp are un efect antiinflamator eficient.

Din urzică, puteți pregăti o loțiune pentru curățarea porilor feței, dar trebuie să vă amintiți de contraindicațiile existente despre utilizarea acestor frunze care pot fi iritante, de aceea, nu este recomandat să păstrați o mască de urzică pe fața dumneavoastră timp de mai mult de 10 minute, iar pentru o piele sensibilă sau subțire o astfel de mască este complet contraindicată.

Pentru o piele matură se poate prepara o mască din frunze de urzică proaspete (aproximativ 2 linguri.) Se freacă și se obține un terci lichid, apoi se amestecă cu o lingură de miere caldă.

Pentru a hidrata pielea uscata, puteti folosi frunze de urzica uscata (2 linguri) se macina si se toarna apa până la formarea unei creme care se aplică pe față, nu mai mult de 10-15 minute maxim.

Decoctul poate fi folosit ca un mijloc natural de spălare.

Ca un tonic pentru piele poate fi folosită următoarea rețetă:. Frunzele proaspete de urzică (1 lingura) temeinic frecate cu 1 gălbenuș de ou și apoi se amestecă cu aceeași proporție de lapte cald până se obține o cremă omogenă.

Pentru pielea grasă, puteți folosi rețeta pentru o mască răcoritoare: în proporții egale, trebuie să amestecați frunzele proaspete și uscate de urzică care se mărunțesc. În această mască, puteți adăuga câteva picături de suc de lămâie.

Mască anti-îmbătrânire a feței: 1 lingură de frunze de urzică proaspăte zdrobite și amestecate cu lapte (3 linguri) și miere caldă (1 linguriță).

Mai multe